Ζαχαριάδης: Ο λαός δεν έχει «σύνδρομο της Στοκχόλμης», το θέμα είναι μήπως το έχουμε εμείς


«Η ΝΔ κέρδισε πάνω στο γεγονός ότι είχε πιο σταθερό μήνυμα, ενώ εμείς λέγαμε πάμε να κερδίσουμε και θα δούμε μετά… Αυτό είχε μια αστάθεια», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κώστας Ζαχαριάδης την απαράδεκτη δήλωση του Νίκου Ξυδάκη περί «συνδρόμου της Στοκχόλμης».

«Ο λαός δεν έχει Σύνδρομο της Στοκχόλμης, το θέμα είναι μήπως το έχουμε εμείς. Μην πυροβολούμε τα πόδια μας», είπε ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΕ του κόμματος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα κυβερνητικό. Δεν ήταν και δεν θα γίνει κόμμα διαμαρτυρίας και βεβαίως, δεν ήταν και δεν θα γίνει ένα κόμμα της ενσωμάτωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να είναι ξανά ο κύριος εκφραστής στην επόμενη Βουλή των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Είναι ένα κόμμα με ισχυρή ηγεσία και με πολύ ισχυρή προσωπικότητα ηγέτη και το τιμά ότι μετά από μια πολύ οδυνηρή ήττα είναι μπροστά, όρθιος, μας εμψυχώνει και μας οδηγεί.

Ο Τσίπρας έπαιξε ρόλο στο να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 16%, στο 27%, στο 36%, στο 31%, στο 20%, ένα κόμμα μεσαίου μεγέθους σήμερα, μεγάλο τα προηγούμενα χρόνια και θα παίξει ρόλο να γίνει μεγάλο ξανά.

Η ΝΔ κέρδισε πάνω στο γεγονός ότι είχε πιο σταθερό μήνυμα, ενώ εμείς λέγαμε πάμε να κερδίσουμε και θα δούμε μετά… Αυτό είχε μια αστάθεια. Ποτέ όταν αρμενίζεις στραβά, δεν είναι στραβός ο γιαλός. Το θέμα, ο λαός δεν έχει το σύνδρομο της Στοκχόλμης, το θέμα είναι μήπως το έχουμε εμείς. Μην πυροβολούμε τα πόδια μας».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis