Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Η μάχη κατά της διαφθοράς ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ»


Για «μάχη κατά της διαφθοράς που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» κάνει λόγο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έπειτα από την κριτική που δέχθηκε για την ξαφνική αλλαγή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε, την Κυριακή (19/03), στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας πως «η μάχη κατά της διαφθοράς ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Επιπλέον, το εν λόγω Υπουργείο υπογράμμισε το εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη έχει δείξει την απέχθεια του για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Έχει δαιμονοποιήσει τη δράση της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των συνόρων και το έργο της για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, δυσφημίζοντάς την διεθνώς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη έχει δείξει την απέχθεια του για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Έχει δαιμονοποιήσει τη δράση της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των συνόρων και το έργο της για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, δυσφημίζοντάς την διεθνώς. Παρ’ όλο που τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Και τώρα, τελείως συμπτωματικά, επαναλαμβάνει τα περί Greek Mafia, αποκρύβοντας δολίως ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου τα έστειλε στη Δικαιοσύνη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των ημερών του, φρόντισε με τις πλημμέλειές του να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Σε ό,τι αφορά στις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., έγιναν με αξιοκρατία και μοναδικό κριτήριο να μπει τέλος σε πολυετή κατεστημένα σε κρίσιμες υπηρεσίες που, αποδεδειγμένα, δεν έκαναν όπως πρέπει το καθήκον τους ενάντια στη διαφθορά. Αυτό τελικά ενόχλησε και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από ό,τι φαίνεται και τον τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.. Οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Την άμεση κλήση του τέως Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνου Σκούμα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε, την Κυριακή (19/03), ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έπειτα από την αιφνιδιαστική αλλαγή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..

«Η σιωπή Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου στις σοβαρές καταγγελίες του πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., κ. Σκούμα, απλά επιβεβαιώνει ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρει ειδικότερα σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακόμα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε: «Ο πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., που μόλις πριν έναν μήνα ανανεώθηκε η θητεία του, αντικαταστάθηκε χθες (18/03) ξαφνικά, αφήνοντας βαριές σκιές για τις τελευταίες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. και μιλώντας για αντισυνταγματικές και αδιαφανείς ενέργειες και για κέντρα εξουσίας που παρεμβαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία. Και όλα αυτά ενώ έχουν προηγηθεί οι αποκαλύψεις για συναλλαγή και τοποθετήσεις σε κρίσιμες θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. από την Greek Mafia».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, τόνισε ότι «Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος δεν μπορούν άλλο να κρύβονται και να σιωπούν», προσθέτοντας: «Για να μην υπάρχει απολύτως καμία σκιά, ο πρώην Αρχηγός, κ. Σκούμας, πρέπει άμεσα να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξηγήσει τι εννοεί όταν λέει “δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα επειδή σεβόμουν το Σύνταγμα”».

{https://twitter.com/syriza_gr/status/1637412532993269763}Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis