Τσέλσι: Μεγάλα προβλήματα ενόψει της εξαγοράς – «Νιώθουμε σαν θεατές»


Μπορεί η κοινοπραξία με επικεφαλής τον Τοντ Μπόελι να βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά της Τσέλσι, όμως τα προβλήματα συνεχίζουν να αυξανονται.

Η Τσέλσι αισθάνεται περισσότερο σαν θεατής όταν αντιμετωπίζει παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, υποστήριξε ο προπονητή της ομάδας Τόμας Τούχελ, καθώς τα οικονομικά προβλήματα των «μπλε» [αραμένουν.

Με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στον ιδιοκτήτη της ομάδας, Ρομάν Αμπράμοβιτς, για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Τσέλσι δεν μπορεί επί του παρόντος να ανανεώσει τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της.

«Πλέον βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου οι παίκτες μιλούν με άλλους συλλόγους, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της μεταγραφής τους, με αποτέλεσμα να αποσπάταινη προσοχή τους κι έτσι να επηρεάζεται έμμεσα και η ομάδα», είπε ο τεχνικός της Τσέλσι.

«Είναι πιο εύκολο αν είσαι ελεύθερος να ενεργείς και να συμμετέχεις στις συνομιλίες που επιθυμείς, κοιτάζοντας το μέλλον σου. Αυτή τη στιγμή νιώθουμε περισσότερο σαν θεατές, καθώς βλέπουμε όλες τις κινήσεις να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας και να μην μπορούμε να κάνουμε πολλά», συμπλήρωσε.

Η Τσέλσι, η οποία επίσης δεν μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει παίκτες προς το παρόν, φαίνεται ότι θα χάσει τον αμυντικό Αντόνιο Ρούντιγκερ από τη Ρεάλ Μαδρίτης όταν λήξει η διάρκεια του συμβολαίου του, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει έρθει σε συμφωνία για τον Αντρέας Κρίστενσεν και βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τον αρχηγό των « μπλε» Σέζαρ Αζπιλικουέτα.

Ο Αμπράμοβιτς έβαλε προς πώληση την Τσέλσι πριν του επιβληθεί κυρώσεις και ο σύλλογος λειτουργεί με ειδική άδεια που εκδόθηκε από την κυβέρνηση, όμως τα θετικά νέα είναι ότι βρίσκεται στα πρόθυρα να εξαγοραστεί από μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον Τοντ Μπόελι, συνιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ του LA Dodgers.

Η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει:

«Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι για μια νέα ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τους Τοντ Μπόλι, την Clearlake Capital, τον Μαρκ Γουόλτερ και τον Χάνσγιοργκ Βάις, για την απόκτηση του συλλόγου.

Από τη συνολική επένδυση που θα πραγματοποιηθεί ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών, θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των μετοχών του συλλόγου και τα όποια έσοδα θα κατατεθούν σε παγωμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου με την πρόθεση να δωρίσουν το 100% σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως επιβεβαίωσε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr