Το «αντίο» του Ρομάν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι


Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αποχαιρέτησε την Τσέλσι, καθώς η ομάδα θα περάσει στα χέρια του Τοντ Μπόελι από την Δευτέρα 30/5.

Ελάχιστα πράγματα απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση της Τσέλσι, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται η κοινοπραξία με επικεφαλής τον Τοντ Μπόελι να αναλάβει οριστικά τα ινία της ομάδας.

Η Premier League και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκριναν την εξαγορά ύψους 4,25 δισ. Λιρών, με τον σύλλογο να έχει τεθεί προς πώληση τον Μάρτιο πριν επιβληθούν κυρώσεις στον ιδιοκτήτη Ρομάν Αμπράμοβιτς για τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημειώνεται ότι ο σύλλογος λειτουργεί με ειδική κρατική άδεια που λήγει στις 31 Μαΐου και σε πρόσφατη ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η Chelsea Football Club μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μια οριστική συμφωνία poy υπογράφηκε χθες το βράδυ για την πώληση του κλαμπ στην κοινοπραξία Todd Boehly/Clearlake Capital. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Η ομάδα θα ενημερώσει για περαιτέρω εξελίξεις».

Η δήλωση του Αμπράμοβιτς

Πρώτο θέμα στην επίσημη ιστροσελίδα της ομάδας είναι η δήλωση του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος θέλησε να ενημερώσει τους φιλάθλους της ομάδας αλλά και τους ποδοσφαίρου γενικότερα αναφορικά με την… αλλαγή σελίδας στην ιστορία του συλλόγου.

«Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να πουλήσω την Τσέλσι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ομάδα εργάστηκε σκληρά για να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα ήταν σε θέση για να οδηγήσει με επιτυχία το κλαμπ στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του.

Η ιδιοκτησία αυτού του κλάμπ έρχεται με μεγάλη ευθύνη. Από τότε που ήρθα στην Τσέλσι πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια, έχω δει από πρώτο χέρι τι μπορεί να πετύχει αυτός ο σύλλογος. Στόχος μου ήταν να διασφαλίσω ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης έχει μια νοοτροπία που θα επιτρέψει την επιτυχία για την ομάδα ανδρών και γυναικών, καθώς και τη θέληση και την ορμή να συνεχίσει να αναπτύσσει άλλες βασικές πτυχές του, όπως η Ακαδημία και το έργο του Ιδρύματος Τσέλσι.

Χαίρομαι που αυτή η αναζήτηση έχει πλέον έχει επιτυχή κατάληξη. Καθώς παραδίδω την Τσέλσι στους νέους της… φύλακες, θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή επιτυχία, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.
Ήταν τιμή μιας ζωής να είμαι μέρος αυτού του συλλόγου – θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προηγούμενους και σημερινούς παίκτες, το προσωπικό και φυσικά τους φιλάθλους για αυτά τα απίστευτα χρόνια.

Είμαι περήφανος που ως αποτέλεσμα των κοινών μας επιτυχιών, εκατομμύρια άνθρωποι θα επωφεληθούν τώρα από το νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύεται. Αυτή είναι η κληρονομιά που δημιουργήσαμε μαζί», ανέφερε ο Ρώσος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr