Παναγιωτόπουλος: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για απόκτηση μαχητικών F-35


Επίσημες δηλώσεις από τον υπουργό Άμυνας για την απόκτησης μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την Ελλάδα.

Σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Άμυνας είχε σήμερα Τρίτη (24/5) συνάντηση με στελέχη του προγράμματος JSF PO (Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35.

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.

Κατά τη συνάντηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis