Πέτσας: Ακραία κίνηση η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τέτοιες περιόδους


Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως η απόφαση για διακοπή της ηλεκτροδότησης είναι μια ακραία κίνηση και πρέπει να αφορά μόνο στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ως ακραία κίνηση σε περιόδους σαν κι αυτή που ζούμε το τελευταίο διάστημα χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και τόνισε πως αυτό πρέπει να συμβαίνει μόνο σε στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Σχολιάζοντας τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά τα όσα είπε ο Βασίλης Οικονόμου περί τζαμπατζήδων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Ότι είχε να πει ο κ. Οικονόμου, το είπε στην παρέμβαση του στην εκπομπή σας. Όταν έχουμε έναν πολλαπλασιασμό της τιμής του ρεύματος, δεν μπορούμε να πούμε ότι το νοικοκυριό που δεν μπορεί να τον πληρώσει είναι μπαταχτσής. Άλλο είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Γι΄ αυτό και η Κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα στήριξης».

«Πρέπει ο πολίτης να καταλάβει τη βοήθεια»

Όπως σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, «εμείς λέμε ότι το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής θα καλύπτεται από το Κράτος. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσει το Κράτος να το καλύψει για μακρύ χρονικό διάστημα για να μπορέσει και ο πολίτης να «καταλάβει» τη βοήθεια. Σε περιόδους όπως αυτή, είναι ακραία κίνηση η διακοπή της ηλεκτροδότησης και θα αφορά μόνο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι διακανονισμού της οφειλής για όποιον θέλει να πληρώσει».

«Τον Απρίλιο δόθηκε βοήθεια και στήριξη μεγαλύτερη από εκείνη που προτείνουν κάποια κόμματα, όπως το ΚΙΝΑΛ. Σχετικά με το πότε παρέχεται η βοήθεια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται, εμείς έχουμε αποδείξει πως κάνουμε τα πάντα με σχέδιο και πρόγραμμα. Η βοήθεια που ξεπερνούσε ήδη τα 2 δις δόθηκε με βάση τα στοιχεία του προηγούμενου προϋπολογισμού. Πλέον εξετάζουμε τις δυνατότητες και περιμένουν και τις αποφάσεις της ΕΕ, ώστε σε κάθε περίπτωση να υιοθετηθούν νέα μέτρα και θα δείτε ότι τον Μάιο και τους επόμενους μήνες θα υπάρχει πιο γενναία παρέμβαση. Τα μέτρα κάθε Μάιο και Ιούνιο αποφασίζονται έτσι κι αλλιώς και δεν έχουν σχέση με τις εκλογές», προσέθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

«Είναι κρίσιμο να συνεχιστεί η στήριξη για ικανό χρονικό διάστημα»

Ο Αναπληρωτής ΥΠΕΣ είπε ακόμη πως «υπάρχει το ενδιαφέρον για να μπορεί να στηρίξει κανείς και μετά υπάρχει η προσαρμογή στις συνθήκες και για αυτό είναι πολύ κρίσιμο η στήριξη από την Κυβέρνηση να συνεχιστεί για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουν τα νοικοκυριά να εξομαλύνουν τις επιπτώσεις από τους λογαριασμούς»

Ακόμη, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως «για ένα διάστημα που θα δούμε τις αυξήσεις και στις τιμές των προϊόντων πρέπει να συνεχίσουμε τα μέτρα και για τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και τα άλλα μέτρα στήριξης όπως η μείωση φόρων και η αύξηση μισθών για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος».

«Η μέση τιμή στο ρεύμα είναι μικρότερη από άλλες χώρες»

«Η Κυβέρνηση έχει περάσει πολλές κρίσεις στην θητεία της, όπως η πρωτοφανής κρίση της πανδημίας και έχει χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που θεωρώ ότι δεν διαταράσσεται με την κρίση στους λογαριασμούς ρεύματος», επεσήμανε ο κ. Πέτσας, λέγοντας ακόμη ότι «η μέση τιμή που πλήρωσε ο Έλληνας καταναλωτής είναι μικρότερη από εκείνη σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ισπανία, αυτό είναι δύσκολο να το δώσουμε να το καταλάβουν οι πολίτες, αλλά ισχύει».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis