Πέθανε ουκρανός πυγμάχος μετά από επίθεση ρωσικών στρατευμάτων


Σε ηλικία 30 ετών πέθανε ο Ουκρανός πυγμάχος Όλεγκ Προύντκι υπερασπιζόμενος την πατρίδα του ενάντια στην εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.

Πέθανε σε ηλικία 30 ετών ο Ουκρανός πυγμάχος Όλεγκ Προύντκι υπερασπιζόμενος την πατρίδα εναντίον της Ρωσικής εισβολής, καθώς είχε ενταχθεί στις ειδικές δυνάμεις ως εθελοντής.

Ο πρώην πρωταθλητής ερασιτεχνικών κατηγοριών ήθελε να βοηθήσει την συνεχιζόμενη προσπάθεια των Ουκρανών να πολεμήσουν τους εισβολείς, όμως η βάση της πόλης Τσερκάσι, στην οποία βρισκόταν, δέχθηκε επίθεση την Κυριακή με αποτέλεσμα ο ίδιος και τρεις ακόμα να σκοτωθούν.

Ο Προύντκι ήταν δύο φορές ερασιτέχνης πρωταθλητής στην πατρίδα του και κλήθηκε στην ουκρανική ομάδα Otamans για τον ημι-επαγγελματικό διαγωνισμό «World Series of Boxing» – μια ομάδα που εκπροσωπούσαν προηγουμένως οι Βασίλ Λοματσένκο και Ολεκσάντρ Ούσικ.

{https://twitter.com/MichaelBensonn/status/1529069985741561856}

Η Ουκρανική Ομοσπονδία Πυγμαχίας δήλωσε: «Με λύπη ανακοινώνουμε ότι ο πρωταθλητής της Ουκρανίας Όλεγκ Προύντκι, πέθανε σε μάχη με τους Ρώσους κατακτητές.

Η Ομοσπονδία Πυγμαχίας της Ουκρανίας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του πυγμάχου».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Cherkasy Serhiy Tyshchenko πρόσθεσε: «Άλλη μια τραγωδία στην πυγμαχική μας οικογένεια. Ένας από τους καλύτερους πυγμάχους της περιοχής Cherkasy, ο Όλεγκ Προύντκι, πέθανε.

Ήταν ο πρώτος στην ιστορία της πυγμαχίας του Τσερκάσι που κέρδισε το χρυσό στην κατηγορία βάρους 60 κιλών. Οι νίκες και τα επιτεύγματά του είναι δύσκολο να μετρηθούν, ήταν πολύ επίμονος και εργατικός αθλητής, προπονήθηκε πολύ. Υπήρξε άξιο παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Αιωνία η μνήμη, αναπαύσου εν ειρήνη φίλε. Οι ήρωες δεν πεθαίνουν».

 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr