Κερατσίνι: Live η εκδήλωση της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Δείτε ζωντανά την πολιτική εκδήλωση της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στο Κερατσίνι.

Σε εξέλιξη είναι η πολιτική εκδήλωση της ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της Νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσής. Πραγματοποιείται στο Πάρκο Σελεπίτσαρι (Ανδρέα Παπανδρέου), στο Κερατσίνι, και έχει θέμα: «Σημασία έχει να αγαπάς… Άνευ Όρων». 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Μιχάλης Καλογήρου (Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης), Γιώργος Βασιλειάδης (Αναπληρωτής Γραμματέας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δικηγόρος), Μαρία Γιαννακάκη (Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης), Βαγγέλης Σκούφας (Συντονιστής της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α΄ Αθηνών), Στέλλα Μπελιά (Αναπληρώτρια Συντονίστρια της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, νηπιαγωγός) και ο Λευτέρης Δόγιας (Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, Κοινωνικός Λειτουργός). Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Live: 

{https://www.facebook.com/loatkiplus/videos/440296947939571/}

Στο κάλεσμά τους, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της Νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσής αναφέρουν: 

«Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν ψηφιστεί σημαντικοί νόμοι, όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η δυνατότητα αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν μέχρι να φτάσουμε στην απαιτούμενη κοινωνική ισότητα.

Στην κατεύθυνση αυτή, τα πολιτικά κόμματα και (η τοπική αυτοδιοίκηση) θα κληθούν σύντομα να πάρουν ξεκάθαρη θέση συμπαράστασης στη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για:

Την επέκταση του δικαιώματος σύναψης γάμου για όλα τα ζευγάρια με πλήρη δικαιώματα

Τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος τεκνοθεσίας

Την ίση πρόσβαση στις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και

Την αναγνώριση των οικογενειών με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς

Η πρόταση νόμου ”Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας” κατατέθηκε στη Βουλή στις 17 Ιουνίου». 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis