Γιατί η ομιλία Μητσοτάκη στο υπουργικό πυροδότησε εκλογικά σενάρια για φθινόπωρο


Ο παράλληλος σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στον χρόνο των εκλογών από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο, πυροδότησε εκ νέου τα σενάρια για κάλπες το φθινόπωρο, τα οποία σημειωτέον, ουδέποτε έφυγαν από το προσκήνιο, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης και ρευστής συγκυρίας διεθνώς.

Για τους μυημένους, το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση είναι σταθερά δίπλα στους πολίτες αλλά και το παράθυρο που άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για νέο πακέτο μέτρων στήριξης, είναι ίσως η πιο σοβαρή ένδειξη ότι παρά την πρόθεση του πρωθυπουργού να εξαντλήσει την τετραετία, υπάρχει ένας παράλληλος σχεδιασμός για εκλογές αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Άλλωστε, όπως έχει κατ επανάληψη γράψει το iEidiseis.gr, το τελευταίο διάστημα, ο πρωθυπουργός δέχεται σωρεία εισηγήσεων για εκλογές τον Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου, για μία σειρά από λόγους, και υπό την προϋπόθεση ότι στο μέτωπο των πυρκαγιών δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα του περσινού καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν εναγωνίως δημοσιονομικό χώρο, προκειμένου να στηρίξουν ένα ακόμα μέτρο στήριξης των πολιτών, μέσα στο καλοκαίρι, με τις ελπίδες στραμμένες στο μέτωπο του τουρισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης ολοκληρώνει την Τρίτη έναν μεγάλο κύκλο στοχευμένων επισκέψεων του στο εξωτερικό. Τη Δευτέρα θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη διήμερη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και την Τρίτη στο Ρότερνταμ, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Eυρωπαϊκής Kεντροδεξιάς (ΕΛΚ).

Νέο πακέτο στήριξης 

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, συνιστά την τελευταία ευκαιρία πριν από τα τέλη του καλοκαιριού για τη λήψη κρίσιμων ευρωπαϊκών αποφάσεων για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ενεργειακή ακρίβεια, που γονατίζει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Αν δεν υπάρξουν αποφάσεις, όπως όλα δείχνουν, τότε η Αθήνα θα προχωρήσει σε νέο πακέτο στήριξης.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με μικρό καλάθι, καθώς θεωρεί παραπάνω από υπαρκτό τον κίνδυνο να μην υπάρξουν αποφάσεις στην έκτακτη σύνοδο και οι όποιες εξελίξεις να μετατεθούν για την επόμενη συνεδρίαση. «Θα δώσει, πάντως, τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για να ληφθούν αποφάσεις εδώ και τώρα, από κοινού με τους υπόλοιπους ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου», λένε οι συνεργάτες του.

Αν, ωστόσο, η Ευρώπη δεν δείξει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά, τότε, η πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες μετά το καλοκαίρι, φαντάζει ως η επικρατέστερη εκδοχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, περιλαμβάνει στοχευμένες επισκέψεις σε μέρη της Ελλάδας όπου έχουν γίνει σημαντικά έργα την τελευταία τριετία, αλλά και σε τόπους και έργα όπου πρόκειται να κατευθυνθούν σημαντικά κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Εκεί, σε ειδικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, θα γίνεται από τον πρωθυπουργό η επίσημη παρουσίαση του κάθε έργου που θα γίνει.

Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται στις επισκέψεις του από τους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές της περιοχής – δραστηριότητα με έντονα προεκλογικό άρωμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis