Βουλή: Κλήση του Προέδρου της ΡΑΕ στη Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Η έκρηξη των τιμών στην ενέργεια «είναι κρίσιμο θέμα για την προστασία τόσο του λαϊκού εισοδήματος όσο και της πορείας της οικονομίας» σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τον πρόεδρο της ΡΑΕ

Την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας με κλήση του Προέδρου της ΡΑΕ ζητούν, με αίτημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

«Με την παρούσα επιστολή, σας ζητάμε να συγκαλέσετε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, κατά το άρθρο 43 Α του Κανονισμού, προκειμένου να κληθεί ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε σχέση με την έκρηξη των τιμών ενέργειας, τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας και την παρουσία πρακτικών χειραγώγησης της αγοράς.

Η ΔΕH και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας από το 2020 εφαρμόζουν μία απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική εις βάρος των καταναλωτών, με ακραία φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών και με διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους εις βάρος όλων των καταναλωτών, από την οποία προκύπτουν υψηλά λειτουργικά κέρδη, όπως τα 871,7 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ το 2021 και τα υπερκέρδη των άλλων παρόχων» επισημαίνουν στην επιστολή τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το θέμα αυτό, που είναι κρίσιμο για την προστασία τόσο του λαϊκού εισοδήματος όσο και της πορείας της οικονομίας, πρέπει να συζητηθεί σε βάθος στην Επιτροπή μας» καταλήγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis