Αλέξης Μητρόπουλος: Μισό εκατομμύριο περισσότερους ανέργους από την ΕΛΣΤΑΤ καταμέτρησε τον Φεβρουάριο ο ΟΑΕΔ


Νέα αύξηση ανέργων καταμέτρησε ο ΟΑΕΔ που καταργείται σήμερα. Τον «ενοχλητικό ΟΑΕΔ» τελειώνει σήμερα η κυβέρνηση.

Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο ΟΑΕΔ καταμέτρησε μισό εκατομμύριο περισσότερους ανέργους από την ΕΛΣΤΑΤ και η απάντηση είναι κατάργηση εδώ και τώρα.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος, Καθηγητής ΕΚΠΑ-Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ, σημειώνει:

Ο ΟΑΕΔ για τον μήνα Φεβρουάριο 2022 καταμέτρησε:

-1.109.641 ANEPΓOYΣ,

-24% το ποσοστό ανεργίας,

-212.961 επιδοτηθέντες ανέργους!!

OAED STOIXEIA

Αντίθετα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (EΛΣTAT), για τον ίδιο μήνα, καταμέτρησε μόνο:

-603.025 ανέργους και

-12,8% ποσοστό ανεργίας!!

OAED 2

Και συνεχιζει: Ο «ενοχλητικός» ΟΑΕΔ, που αμφισβητούσε τον αριθμό των ανέργων τής ΕΛΣΤΑΤ-κυβέρνησης, καταργείται σήμερα με νόμο στη Βουλή!!

Στην ουσία, από την αρχή, η κατάργηση του ΟΑΕΔ ήταν απαίτηση των δανειστών, όπως και η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Οι ΟΕΚ και ΟΕΕ έχουν ήδη καταργηθεί με μνημονιακούς νόμους.

Έτσι, η σειρά του ΟΑΕΔ ήρθε σήμερα! Ο OAEΔ καταργείται απόψε, κυρίως επειδή καταμετρούσε σωστά και με ακρίβεια τα ποσοστά ανεργίας-ανέργων για δεκαετίες, γεγονός που ενοχλούσε την προηγούμενη αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση, που ήθελαν την εμφάνιση μειωμένης ανεργίας!

Στην τελευταία του ανακοίνωση, πριν την κατάργησή του, ο ΟΑΕΔ έδωσε τους αριθμούς των εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Φεβρουάριο 2022. Η διαφορά με την ΕΛΣΤΑΤ είναι δώδεκα (12) ολόκληρες μονάδες, που αντιστοιχεί σε μισό εκατομμύριο (500.000) ανθρώπους!!

Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό τής χώρας, τα φίλια ΜΜΕ, η συστημική διανόηση δεν άντεχαν τις αλήθειες του ΟΑΕΔ και αποφάσισαν την κατάργησή του. Είναι κρίμα που οι τρεις (3) ιστορικοί Οργανισμοί (OAEΔ-AOEK-ΟEE), που συστάθηκαν για να βοηθήσουν τα φτωχότερα στρώματα τού ελληνικού λαού και ήταν στο πλευρό τής Εργατικής Τάξης για δεκαετίες, με απόφαση δανειστών και μνημονιακού πολιτικού, αποτελούν πια παρελθόν!!». 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis