Τσίπρας – Σχοινάς: Υποκλοπές, ενεργειακό και προσφυγικό στο «μενού» της συνάντησης


Τι συζήτησαν Αλέξης Τσίπρας και Μαργαρίτης Σχοινάς στη διάρκεια της συνάντησής τους.

Πλούσιο ήταν το μενού της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ειδικότερα, στη διάρκεια του τετ-α-τετ που είχαν την Πέμπτη συζήτησαν για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας «τόνισε τη σημασία που έχουν οι συστάσεις της αρμόδιας Επιτρόπου Jourova στην αντιμετώπιση του σκανδάλου των υποκλοπών, τη θωράκιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Τσίπρας, Σχοινάς

Επίσης, είχε την ευκαιρία να επισημάνει το έλλειμμα αλληλεγγύης που επιδεικνύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο στον ενεργειακό τομέα, όσο και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Ο κ. Τσίπρας, «υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ευρωπαϊκή απόφαση για πλαφόν στο φυσικό αέριο, σε επίπεδα που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι το υπό συζήτηση πλαφόν – που είναι σχεδόν τρεις φορές πάνω από τη σημερινή τιμή και υπαγορεύεται από κάποια συμφέροντα στον ευρωπαϊκό Βορρά – θα επιδεινώσει την κρίση».

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση, υπογράμμισε την ανάγκη να υιοθετηθεί ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, βασισμένο στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και να καθιερωθούν υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις και νόμιμες και ασφαλές οδοί επανεγκατάστασης προς την ΕΕ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis