Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα!

Σκεφτήκατε τελευταία στιγμή, να πάτε κάπου το τριήμερο της 28ης;
ΣΑΣ ΕΧΩ ΝΕΑ! Δεν θα βρείτε πουθενά να μείνετε. Πάνω από 95% η πληρότητα για το τριήμερο της 28ης  Οκτωβρίου, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε όλους τους πιθανούς προορισμούς. Οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, και τα ελάχιστα καταλύματα που έχουν απομείνει ίσως χρειαστεί να δώσεις ένα μισθό για να μείνεις 3 μέρες.
Εάν δεν έχετε εξοχική κατοικία ή φίλους με εξοχική κατοικία, μάλλον, θα κάνουμε παρέα στην εξωτική Αθήνα. Γι’ αυτόν τον λόγο μας σημειώσα μερικά πράγματα που θα μπορούμε να κάνουμε στην Αθήνα το τριήμερο αυτό.

➜ Θα ξεκινήσω από το προηγούμενο βράδυ της 27ης Οκτώβριου (μιας και η επόμενη δεν προβλέπει πρωινό ξύπνημα) όπου είναι η Γιορτή του Σινεμά! Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ταινίες με 2 ευρώ σε όλους τους κινηματογράφους! MOVIE NIGHT με φίλους, σχέση ή και μονός αγκαλιά με ένα κουβά ποπ κόρν και ας καθίσουμε αναπαυτικά στην πολυθρόνα της μεγάλης οθόνης.

➜ 28η και η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, λόγω της εθνικής εορτής.​ Εάν δεν έχει ανακαλύψει την ομορφιά και την κληρονομιά μας, είναι ευκαιρία που θα πρέπει να αρπάξεις! Και πόσο μάλλον, που σου δίνεται δωρεάν!
Με ένα μικρό αντίτιμο, αλλά με εξειδικευμένο ξεναγό και χρήση συστήματος ασύρματης ξενάγησης, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας, βρίσκουμε συγκεντρωμένα εκθέματα από κάθε γωνιά του αρχαίου ελληνικού κόσμου δίνοντάς μας την δυνατότητα να αποκτήσουμε την μεγάλη εικόνα για την εξέλιξη της τέχνης.


➜ Για τους tattoolovers, σας έχω το 6ο Athens Tatto Expo 28, 29 & 30 Οκτωβρίου, στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι με τους 120 καλύτερους tattoo artists της Ελλάδας να κάνουν live tattooing – Oldschool, abstract, ρεαλιστικό, γιαπωνέζικο κλπ – και να αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της τέχνης τους. Εννοείται πως θα το συνδυάσουμε με το 3ο το 3ο Barber Expo που πλαισιώνεται στον ίδιο χώρο και συμμετέχουν δυναμικά με περίπτερα, διαγωνισμούς, σεμινάρια και φυσικά live barbering! Φεύγεις και με νέο tattoo και ανανεωμένο haircut… με ένα σμπάρο 2 τριγώνια, που λένε στο χωριό μου.


➜ Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την θεατρική παράσταση  «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα” του Άρθουρ Μίλερ στο Θέατρο Βεάκη με τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη σε πρωταγωνιστικό ρόλο που ανεβαίνει η αυλαία την 28η . Κεντρικό θέμα του έργου, το ανομολόγητο ερωτικό πάθος του Εντι Καρμπόνε για την νεαρή ανιψιά της γυναίκας του, πάθος που πυροδοτεί την εσωτερική σύγκρουση που συγκλονίζει τον ήρωα και τελικά τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του.

➜ Για τους λάτρεις της μουσικής, να σας ενημερώσω, πως πολλά δρώμενα, διαφορετικών ειδών μουσικής λαμβάνουν μέρος στην πόλη μας. Από Live Jazz, από Live της συμφωνικής ορχήστρας έως και την αναμενόμενη συναυλία του 50 Cent στο ΟΑΚΑ.

Τέλος, εάν δεν σας χωράει ο τόπος, προτείνω ανεπιφύλακτα μια μονοήμερη είτε σε βουνό είτε σε θάλασσα. Πάρτε το αυτοκίνητό σας, καλή παρέα και κάντε μια αυθημερόν εκδρομή σε κοντινούς προορισμούς όπως στο Λουτράκι, στην Χαλκίδα, στο Ναύπλιο, στην Αράχωβα, στα Τρίκαλα Κορινθίας, στα Καλάβρυτα ή και στην Βυτίνα. Προορισμοί 2 ωρών απόστασης το πολύ! Να θυμάστε πως το Σάββατο οι μετεωρολόγοι έχουν πει πως χαλάει το «καλοκαιράκι» που είχαμε μέχρι τώρα. Εγώ σας τα λέω για να μην σας χαλάσει τίποτα την διάθεση και να είστε έτοιμοι για όλα!

Καλά να περάσουμε!