Το προσωπικό στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα για την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών


Χρηστος Ράμμος, Προεδρος της ΑΔΑΕ που απέδειξε ότι είναι δικαστής με «Δ» κεφαλαίο και δεν υπέκυψε στις πιέσεις και τους εκβιασμούς να κουκουλώσει το σκάνδαλο.

Μεγάλη μέρα η χτεσινή με ισχυρό αποτύπωμα για την υπεράσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας και των θεσμών που την προστατεύουν !

Δυο οι πρωταγωνιστές :

• Ο Χρηστος Ράμμος Προεδρος της ΑΔΑΕ που απέδειξε ότι είναι δικαστής με «Δ» κεφαλαίο και δεν υπέκυψε στις πιέσεις και τους εκβιασμούς να κουκουλώσει το σκάνδαλο.

• Ο Αλέξης Τσίπρας που απέδειξε ότι είναι ηγέτης της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών έπιασε τον «ταύρο» από τα “κέρατα” και ξεκίνησε έναν προσωπικό αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και την ανάδειξη της πολιτικής ευθύνης. Στοχοποίησε τον έναν και μοναδικό και δεν έπεσε στην παγίδα της διάχυσης ευθυνών. Τον ενδιέφεραν οι νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ, οι «διατάξεις» που φέρουν την υπογραφή της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου.

Ήταν ένας υψηλός στόχος που έθετε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στο κατακαλόκαιρο. Έπρεπε να σπάσει τους αρμούς της εξουσίας, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη ως Ηγέτης. Και τα κατάφερε, χωρίς την εμπλοκή κανενός άλλου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο με την υποστήριξη του Διευθυντή του Μ. Καλογήρου. Ατομικός ο αγώνας του Αλέξη Τσίπρα, με επιδέξιους χειρισμού , αυστηρότητα αλλά και αποφασιστικότητα κατάφερε από το τέλος Αυγούστου να έχει ακριβή εικόνα για “πρόσωπα και πράγματα” και για “σημεία και τέρατα” που συνέβησαν στην ΕΥΠ !

Ωστόσο δεν πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό του να το κάνει «Ροντέο» και να πετάει “χαρτοπόλεμο” στην Βουλή. Κινήθηκε στην λογική ότι : «Ήμουν και θα ξανά είμαι πρωθυπουργός. Δεν είμαι δημοσιογράφος για να κάνω αποκαλύψεις. Αυτό είναι δουλειά των θεσμικών οργάνων και της Ανεξάρτητης Αρχής».

Τελικά ο Τσίπρας έχει «άστρο»! Στον μοναχικό του αγώνα για την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών βρήκε σύμμαχο τον Χρήστο Ράμμο και τους συνεργάτες του στην ΑΔΑΕ που επέδειξαν απαράμιλλη αποφασιστικότητα για την ταυτοποίηση του εγκλήματος ! Ο Τσίπρας στηρίχτηκε στην ΑΔΑΕ , προσήλθε σε αυτήν με αξιόπιστα και αδιάψευστα στοιχεία . Ο Χ. Ράμμος δεν τα καταχώνιασε όπως του ζητούσε η κυβέρνηση, απεναντίας η ΑΔΑΕ πήγε για έλεγχο στους παρόχους. Το καθεστώς αντέδρασε βιαίως επιχειρώντας να μπλοκάρει τον έλεγχο , όμως ο Χ.Ράμμος δεν πτοήθηκε παρά τις απειλές για «αποκεφαλισμό» του. Ούτε υπέκυψε στην γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που αμφισβητούσε το δικαίωμα ελέγχου της ΑΔΑΕ ! Κατά τον έλεγχο της λίστας των «6» παρακολουθούμενων που παρέδωσε ο Αλ. Τσίπρας στον Χρ. Ράμμο αποδείχτηκε με μαθηματική ακρίβεια η εγκυρότητα των στοιχείων που είχαν περιέλθει σε γνώση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Για τα αποτελέσματα του ελέγχου ο Προεδρος της ΑΔΑΕ ενημέρωσε χτες τον Αλ. Τσίπρα και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ σήμερα προσέρχεται φορτσάτος στην Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα περαιτέρω.
«Μπουρλότο» όπως έλεγε η Σαπφώ Νοταρά!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis