Τι ώρα μπαίνει το Power Pass – Νέα αναμονή για πληρωμή


Ξανά στην αναμονή για το Power Pass οι δικαιούχοι. Πόσα χρήματα θα πάρετε, τι ώρα θα μπουν.

Έξι μέρες μετά την ανακοίνωση του Χρήστου Σταϊκούρα ότι το Power Pass θα πληρωθεί «μέχρι τη Δευτέρα (26/9) το αργότερο» και ακόμα οι δικαιούχοι ψάχνουν να δουν αν έχουν μπει τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η πληρωμή του επιδόματος για τους λογαριασμούς Ιουνίου μεταφέρεται από μέρα σε μέρα, και τελικά η πίστωση των ποσών θα γίνει σήμερα.

Από το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, αποδίδουν τη μεγάλη καθυστέρηση στο γεγονός ότι ένας από τους παρόχους ρεύματος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών του για να ενσωματωθούν αυτά στην πλατφόρμα. Πλέον, τα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί και μένει τώρα να γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς από τα τραπεζικά ιδρύματα. 

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ήταν να πληρωθεί στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.  

Οι νέες πληροφορίες θέλουν -τελικά- να δουν οι δικαιούχοι τα ποσά από το απόγευμα και μετά

Πόσα χρήματα είναι το Power Pass 2 

Ξανά από 18 έως 600 ευρώ θα είναι το επίδομα ρεύματος. Όμως, επειδή, μεσοσταθμιστικά, στον πρώτο γύρο τα ποσά κινήθηκαν από 100 έως 150 ευρώ για το εξάμηνο Δεκέμβριος 2021-Μάιος 2022, για τον Ιούνιο θα είναι μάλλον αρκετά λιγότερα. Τα στοιχεία θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας. Αυτή τη φορά, έχει επανυπολογιστεί το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης έως τις 30 Ιουνίου και το επιπλέον ποσό είναι αυτό που θα μπει στον τραπεζικό λογαριασμό που είχατε δηλώσει στο vouchers.gov.gr.

Το μήνυμα της πληρωμής 

Εάν κανείς θέλει να τσεκάρει τι λέει το vouchers.gov.gr, θα διαπιστώσει ότι το μήνυμα γράφει «Προς επεξεργασία από το τραπεζικό ίδρυμα». Δηλαδή, η εντολή έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Μόλις γίνει η πληρωμή, το μήνυμα θα αλλάξει σε «Εγκριθείσα», που σημαίνει ότι το σύστημα έχει λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την εντολή.

Ποιοι «κόβονται» 

Όσοι δεν πήραν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο του επιδόματος για το ρεύμα, δεν θα λάβουν ούτε αυτή τη φορά. Αν δεν πρόλαβε κάποιος τις αιτήσεις, ή αν έχει σταθερό τιμολόγιο, ή αν δεν εγκρίθηκε η αίτηση, δεν θα περιλαμβάνεται ούτε τώρα στους δικαιούχους. Δεν υπάρχει εξάλλου καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, με αποτέλεσμα ακόμα και καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν το Power Pass.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis