Τι ώρα μπαίνει το Market Pass: Νωρίτερα η πληρωμή – Έρχεται παράταση;


Τι ώρα μπαίνουν σήμερα τα λεφτά του Market Pass. Άλλη μία πληρωμή απομένει. Τι ξέρουμε για παράταση.

Πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πληρώνεται το Market Pass, δεδομένου ότι η 3η Ιουνίου που ήταν προκαθορισμένο να πιστωθεί πέφτει Σάββατο. Πλέον, απομένει μόλις μια πληρωμή ακόμα για τις άυλες κάρτες στα κιβητά, ενώ όσοι είχαν επιλέξει την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, είχαν πληρωθεί από τον περασμένο μήνα για το δεύτερο τρίμηνο. 

Και παρότι η πληροφορία για πληρωμή πριν το προκαθορισμένο κυκλοφόρησε από το πρωί της Παρασκευής, δεν είναι λίγοι οι δικαιούχοι που αναζητούν τον λόγο για τον οποίο δεν βλέπουν τα χρήματα. 

Η απάντηση είναι ότι η πίστωση στις άυλες κάρτες θα γίνει μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου. 

Η ημερομηνία της επόμενης -και τελευταίας εκτός απροόπτου- πληρωμής είναι η Δευτέρα 3 Ιουλίου. 

Τι ξέρουμε για παράταση του Market Pass 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Πέμπτης, η νέα κυβέρνηση -προεξοφλώντας νίκη και αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές- θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά απέναντι στην ακρίβεια, για όσο χρειαστεί, όσο δηλαδή παραμένει ο πληθωρισμός.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί μετά τις 25 Ιουνίου, αφού συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση και με τον όρο ότι θα υπάρχει και ο ανάλογος δημοσιονομικός χώρος για την παράταση της οικονομικής ενίσχυσης.

Πού χρησιμοποιούμε το Market Pass

  • Παντοπωλεία
  • Σούπερ μάρκετ (όλα τα προϊόντα, όχι μόνο τρόφιμα)
  • Κρεοπωλεία
  • Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
  • Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Αρτοποιεία
  • Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Τι ισχύει με το Market Pass και τις λαϊκές αγορές

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου και Προστασίας Καταναλωτή, όσοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την είσπραξη χρημάτων μέσω άυλων πιστωτικών καρτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα Market Pass, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες που συνεργάζονται για την παροχή των τερματικών POS που κατέχουν, προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν επιπλέον τον απαιτούμενο κωδικό εμπόρου 5499 (διάφορα καταστήματα τροφίμων), ούτως ώστε να καταστεί συμβατό το τερματικό POS με την άυλη κάρτα του Market Pass, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Σημειώνεται πως δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η/08/2023.

Μετά, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που την χορήγησε υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Πότε λήγει το Market Pass

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η/08/2023.

Μετά, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που την χορήγησε υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί για το Market Pass.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis