Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης μετά την επιστολή μεταμέλειας


Ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή Πολάκη στα ψηφοδέλτια.

Να παραμείνει στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ o Παύλος Πολάκης αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στη σημερινή συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε.

Όπως είναι γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος είχε μιλήσει για γενναία αυτοκριτική του Παύλου Πολάκη αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε ο πρώην υπουργός στο κομματικό όργανο.

Μετά την επιστολή μεταμέλειας του κ. Πολάκη, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο ζητώντας προγραφές δημοσιογράφων, δικαστών, τραπεζιτών, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την πόρτα της επιστροφής.

Τι είπε ο Τσίπρας για Πολάκη

Μάλιστα όπως ανέφερε στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η αυτοκριτική «είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας και δεν τη βλέπουμε συχνά» κάτι που «αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης».

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου πως η επιστολή Πολάκη «μάς αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή αυτοκριτικής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε στη συνέχεια, ότι «για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές, ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο».

Η επιστολή Πολάκη: «Συγγνώμη Πρόεδρε»

Ο ρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας με επιστολή του στον πρόεδρο του κόμματος ζήτησε χθες συγγνώμη και ανέφερε ότι αναγνωρίζει τα λάθη του. Είναι προφανές ότι ο Κρητικός βουλευτής προχώρησε σε μια πλήρη αυτοκριτική για τις θέσεις που είχε αναπτύξει και τον οδήγησαν στην έξοδο από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες τώρα αναγκάζεται να πάρει πίσω. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής στάσης του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα αφήσει κανέναν να «θολώσει» τις θέσεις και το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης διαμηνύει ότι δεν είχε την πρόθεση να αμφισβητήσει δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε όμως και το δικαίωμα των συλλογικών οργάνων να λαμβάνουν τις αποφάσεις.

«Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο.

«Η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων δημοσιογράφων αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης», αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής του, αναλαμβάνοντας- όπως τονίζει- την ευθύνη που του αναλογεί.

Επιστολή, Πολακης

Επιστολη, Ππλακης

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis