Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν απετράπη η επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων


«Προφανώς εδώ θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει», είπε ο Άκης Σκέρτσος για την επίθεση που δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων και πρόσθεσε: «Σας θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, έχουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Για τα απίστευτα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από χθες στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, στην οποία μπαίνουν οι καθηγητές για να κληρώσουν θέματα για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σήμερα ο Άκης Σκέρτσος.

Κι αυτό γιατί με το σύστημα απλής αναλογικής οδηγηθήκαμε – λες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – σε υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Εν ολίγοις, ο Άκης Σκέρτσος ζήτησε από τους τηλεθεατές του Mega να ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αποτρέπονται επιθέσεις από χάκερς, όπως αυτές που υποτίθεται ότι δέχθηκε χθες και σήμερα η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, καθώς χρειάζεται «μια πολιτική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν για να διαχειρίζεται, να αναλαμβάνει ευθύνες και να προστατεύει τη λειτουργία του κράτους».

Υπηρεσίες που μάλλον σύμφωνα με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο δεν μπορεί να προσφέρει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Προφανώς εδώ θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει. Σας θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, έχουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση», είπε αρχικά ο Άκης Σκέρτσος, προκαλώντας την αντίδραση των δημοσιογράφων που φιλοξενούνταν στο πάνελ.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν επιρρίπτει κανείς ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, όμως εδώ προκύπτει ανάγλυφα και ο λόγος να έχουμε μια πολιτική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν για να διαχειρίζεται, να αναλαμβάνει ευθύνες και να προστατεύει τη λειτουργία του κράτους».

Στη συνέχεια τόνισε: «Τέτοιες επιθέσεις γίνονται καθημερινά, αποτρέπονται καθημερινά και δεν μαθαίνετε τίποτα γι’ αυτές. Μάθατε γι’ αυτή γιατί δεν μπορέσαμε να την αποτρέψουμε στο πλαίσιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Βρισκόμαστε εδώ λόγω της νάρκης της απλής αναλογικής που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό μας σύστημα, δεν έχουμε μια σταθερή, πολιτική, αυτοδύναμη κυβέρνηση κι αυτός είναι ένας από τους λόγους, υπάρχουν κι αρκετοί άλλοι, που το συντομότερο δυνατόν πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 25 Ιουνίου».

{https://twitter.com/JeronymoBoss2/status/1663426388752302081}Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis