Πύρρος Δήμας: Η ανάρτησή του για το «χρυσό» της Ολυμπιάδας του Σίδνεϋ


Σαν σήμερα ο Πύρρος Δήμας κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000.

Πέρασαν 22 χρόνια από την ημέρα που ο Πύρρος Δήμας κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, στους Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000, με τον ίδιο να θυμάται εκείνη την ημέρα κάνοντας μια δημοσίευση στα social media.

«Σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια!», έγραψε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης συνοδεύοντας την δημοσίευσή του με δύο φωτογραφίες, η μία την στιγμή που σηκώνει τα 215 κιλά και την δεύτερη φορώντας το «χρυσό».

Δείτε την δημοσίευση:

piros dimas facebook 22 

Ο Πύρρος Δήμας έχοντας κάνει το back-to-back με τα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στους Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και σε αυτούς της Ατλάντα το 1996, πήγε στο Σίδνεϋ για να υπερασπιστεί τον τίτλο του για δεύτερη φορά.

Αγωνιζόμενος στην κατηγορία των 85 κιλών, ο Δήμας έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και παρά των προβλημάτων που είχε από παλαιότερα χειρουργεία και τραυματισμούς, κατάφερε να κρατήσει 215 κιλά και να αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης για μία ακόμη φορά.

Μετά από αρκετά χρόνια ο ίδιος αποκάλυψε πως όταν βρέθηκε 4ος στο αρασέ, έχοντας σηκώσει 175 κιλά (σε αντίθεση με τους αντιπάλους του που σήκωσαν 180 και 177 αντίστοιχα), πείσμωσε και μπήκε στο ζετέ με στόχο την νίκη.

Έτσι κι έγινε, ο Γεωργιανός Γκιόργκι Ασανίτζε και ο Γερμανός Μαρκ Χάστερ, δεν μπόρεσαν να τον… ακολουθήσουν στα 215 κιλά με αποτέλεσμα να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Δείτε την προσπάθεια που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο:

{https://www.youtube.com/watch?v=W0slDDQiVvw}

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr