Οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης του Κασσελάκη από το Μαξίμου: «Ταυτίστε τον με τον Πολάκη»


Γραμμή από Μαξίμου να… πέσει ο Κασσελάκης. Τι λένε τα κυβερνητικά στελέχη. Το παρασκήνιο. 

Ταύτιση του Στέφανου Κασσελάκη με τον «πολακισμό». Αυτή είναι η γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στον υποψήφιο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την έκπληξη στον πρώτο γύρο των εκλογών, πετυχαίνοντας προβάδισμα σχεδόν δέκα μονάδων από την Έφη Αχτσιόγλου. Παρ ότι κρατούν επιφυλάξεις για το τελικό αποτέλεσμα, προετοιμάζουν ήδη τον πολιτικό λόγο και τα επιχειρήματα, με τα οποία θα υποδεχθούν, αν κόψει το νήμα, τον υποψήφιο που αυτοπροβάλλεται ως «ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη».

Στις κατ ιδίαν συζητήσεις, τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, συνδέουν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου με την απογοήτευση για τα εκλογικά αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις ευθύνες ενός εκάστου εκ των κορυφαίων στελεχών για τη συρρίκνωση του κόμματος και την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα από την ηγεσία. Οι ίδιοι θεωρούν πολιτικά «άγουρο» τον Στ. Κασσελάκη και εκτιμούν ότι θα απαιτηθεί χρόνος (και κόπος) εκ μέρους του για να αρθρώσει πειστικό και ελκυστικό χρόνο, ενώ δεν αποκλείουν να μην κατορθώσει να κρατήσει το κόμμα ενωμένο υπό την ηγεσία του. «Αυτοί που έχουν λόγο να παρακολουθούν κατά πόδας τις εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη», λένε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για αρκετό τουλάχιστον διάστημα, η όποια δυναμική ή μη του νέου αρχηγού, δεν θα απασχολεί ιδιαίτερα την κυβερνητική πλειοψηφία. Πολύ περισσότερο όταν προεξοφλούν ότι πολύ δύσκολα, ο κ. Κασσελάκης, αν εκλεγεί αρχηγός, θα κατορθώσει να αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία.

Επειδή, ωστόσο, στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ και προκειμένου να μειώσουν την ενδεχόμενη δυνητική διείσδυση του νεοεισερχόμενου στην σκηνή στο πολιτικό κέντρο, επιχειρούν ήδη να τον ταυτίσουν με μία πολιτική συμπεριφορά, εν προκειμένω του υποστηρικτική του Παύλου Πολάκη,η οποία έχει φανατικούς οπαδούς αλλά σε στενό πολιτικό ακροατήριο.

Ακρότητες και σχόλια δηλητήριο για Κασσελάκη

«Aν έχεις υποψήφιο με όψη Μητσοτάκη και με ψυχή Πολάκη αυτό δεν λύνει το πρόβλημα»,είπε χθες χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε: «Θέλουμε μια σύγχρονη εποικοδομητική σοβαρή αντιπολίτευση και όχι κολοβή», σχολίασε και τόνισε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει πρόσωπα τα οποία «πρέπει να αποδείξουν τι εκφράζουν». Επιπλέον, τόνισε ότι «η πολιτική είναι υπόθεση αξιοπιστίας και πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως δεν υποτιμάται καμία διαδικασία. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ήταν ίδια με την προηγούμενη φορά και πως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει αρχηγό για πρώτη φορά μετά από το 2008. Συμπλήρωσε, δε, ότι το να είναι κάποιος νέος, δεν αρκεί για να διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, και πως όλοι κρινόμαστε για τις ιδέες, τις θέσεις και τις δράσεις μας. «Η ηλικία από μόνη της δεν είναι διαβατήριο για τίποτα», είπε ερωτηθείς για τον κ Κασσελάκη και πρόσθεσε: Mέσα στις κυρίαρχες ιδεολογίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «πολακισμός. Eίναι πολύ επικίνδυνο για τη δημοκρατία να ακούγονται θέσεις, όπως «να ξεδοντιάσουμε» θεσμούς. «Αλίμονο αν κάποιος γουστάρει να ξεδοντιάζει τους θεσμούς. Όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στη δημοκρατία».

Ένα άλλο σκεπτικό και συγκεκριμένα ότι η σχετική επικράτηση Κασσελάκη είναι απόρροια της βαθιάς περιδίνησης στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και της βαθιάς απογοήτευσης ψηφοφόρων του για το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε εξουσία, ανέπτυξε ο έτερος υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. «Δηλαδή έχει να κάνει με μια επίκριση, μια επιτίμηση του εκλογικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ στους ανθρώπους που χειρίστηκαν τα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα και στην αναζήτηση κάτι διαφορετικού», είπε και πρόσθεσε ότι αυτό ο κ. Τσακαλώτος το χαρακτήρισε μεταπολιτική. Προέβλεψε, δε, ότι το ποσοστό και η προσέλευση εντείνουν και δεν διευκολύνουν την πραγματικότητα της κρίσης που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα έλεγα ότι και η προσέλευση αποτελεί μια επικύρωση της παρατεινόμενης κρίσης. Εξακολουθεί να είναι μειωμένου ενδιαφέροντος, τα μεγέθη εξακολουθούν να χειροτερεύουν» είπε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis