Ο Πλεύρης απαντά στον Τσίπρα για το Παίδων: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το ’19 λίστα αναμονής με 2.853 χειρουργεία


«Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παίδων και τα όσα δήλωσε στη συνέχεια.

Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να κοιτάξει κατάματα τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ο Θάνος Πλεύρης βάζει στο «στόχαστρό» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στη σημερινή επίσκεψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νοσοκομείο, τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την κυβέρνηση, το 2019, με λίστα αναμονής για 2.853 χειρουργεία.

«Το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγίας Σοφίας υπάρχει έντονα από το 2017. Εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων έχουμε προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:

– Την προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα

– Την ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.

– Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία τον επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων», είπε ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο προς ενημέρωση του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνηση του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία.

Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis