Ο… αμέτοχος πρωθυπουργός ζητά και τα ρέστα: Οφείλω μια συγγνώμη στον Ανδρουλάκη


Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του σχετικά με τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων Ανδρουλάκη – Κουκάκη. 

Το θέμα των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, σχολίασε για πρώτη φορά από όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζει την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη «μέγα κι ασυγχώρητο λάθος», αναφέροντας παράλληλα ότι του χρωστάει μια συγγνώμη και υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν ενήμερος για την υπόθεση.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί τη Δευτέρα σε δημόσια παρέμβαση προκειμένου να αποσαφηνίσει όλα τα σκιερά σημεία του θέματος, τα οποία οδήγησαν και στις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Σε δήλωσή του για την υπόθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε:

Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis