Μπογδάνος: Η ΠΑΤΡΙΔΑ δεν ταυτίζεται με τη ΧΑ – Στη ΝΔ μας έλεγαν να μην λέμε ότι είμαστε δεξιοί


«Το «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια» είναι ένα σύνθημα το οποίο είναι από τα τέλη του 19ου αιώνα, το σφετερίστηκε η επταετία και του άφησε την αρνητική επίγευση», είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Για το νέο του κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ μίλησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, το οποίο εκτός από αντιπρόεδρο την Αφροδίτη Λατινοπούλου, έχει, όπως είπε, Πολιτικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει συνέδριο και θα ανακοινώνει κάθε εβδομάδα ένα υποψήφιο.

«Αυτό που είχε το κόμμα είναι συνέπεια, όσα λέγαμε στο παρελθόν εξακολουθούμε να λέμε και σήμερα», είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και στη συνέχει αναφέρθηκε στο σύνθημα του κόμματος: «Το σύνθημα είναι «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια και Οικονομική Ελευθερία», διότι οι αριστεροποιημένες πολτικές της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν να κάνουν μόνο με εθνικά θέματα, με ζητήματα εποικισμού, ισλαμικής εισβολής και αντικατάστασης πληθυσμού».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι το σύνθημα «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια» χρησιμοποιήθηκε από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, απάντησε: «Το «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια» είναι ένα σύνθημα το οποίο είναι από τα τέλη του 19ου αιώνα, το σφετερίστηκε η επταετία και του άφησε την αρνητική επίγευση. Η πατρίδα και η θρησκεία είναι πράγματα που αγαπάμε, η οικογένεια για εμάς είναι το κύτταρο όλων των κοινωνιών που θέλουν να προκόψουν».

«Δεν θα στηρίξουμε σε τίποτα την ΝΔ»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε λόγο, μιλώντας στο Mega, για αφύπνιση της Ευρώπης με αφορμή τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές εκλογές.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ιδεολογική του διαφωνία με την ΝΔ: «Δεν μπορείς να συμβιβάσεις τους πολεμίους της πολιτικής του Μαξίμου με τους απολογητές της. Διαφωνήσαμε ως προς δύο τινά: πρώτον, μας έλεγαν με εσωτερικές οδηγίες να μην τολμήσουμε να πούμε ότι είμαστε δεξιοί και το κόμμα μας είναι συντηρητικό. Το δεύτερο, μας αναγκάζει να προχωρήσουμε μόνοι, αλλά καλύτερα έτσι, για να ξέρει καθένας τι θα επιλέξει. Εμείς δεν προτιθέμεθα να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε τίποτα».

«’Έχουμε να εκφράσουμε ένα κόσμο, την αντίθεση σε πολιτικές σοσιαλιστικές στην οικονομία, τη φορολογία, τα επιδόματα, τη λαθρομετανάστευση, τον ισλαμικό εποικισμό που βάζει μπροστά οποιεσδήποτε μειονότητες. Εννοώ ότι μπαίνει κάθε μέρα – ενώ λένε ότι φυλάσσονται τα σύνορα καλύτερα – το ισοδύναμο ενός χωριού μουσουλμάνων στη χώρα, οι οποίοι παίρνουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και επιδόματα που σημαίνει ότι επιβαρύνεται δημοσιονομικά η χώρα», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως «θα πρέπει να μαζευτούν σε ένα χώρο, ούτως ώστε να μην είναι στη χώρα ανεξέλεγκτοι. Είναι παντού και έχουν δημιουργήσει κοινότητες που ζητούν να αλλάξουν τους τρόπους, τα ήθη και τους κανόνες που διέπουν τη ζωή μας σε αυτή τη χώρα».

«Δεν ταυτιζόμαστε με την Χρυσή Αυγή»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τόνισε πως δεν υπάρχουν κοινά σημεία του κόμματός του με τη Χρυσή Αυγή. «Καταδικάζω απόλυτα την Χρυσή Αυγή. Δεν έχουμε τα ίδια επιχειρήματα, μπορεί να λέμε σε κάποια πράγματα τα ίδια, λογικά, δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε. Και η Χρυσή Αυγή πίνει νερό και εγώ πίνω νερό. Θα σταματήσω να πίνω νερό; Ποιος σας είπε ότι δεν θέλουμε το μουσουλμανάκι στο σχολείο; Κάθε παιδί πρέπει να παίρνει παιδεία, κάθε παιδί, όπου και να βρίσκεται. Με το πρόσχημα ενός παιδιού το γεγονός ότι μας έχουν έρθει εκατοντάδες μαντραχαλάδες που θέλουν να επιβάλλουν άλλα ήθη, άλλους κανόνες από αυτούς που ξέραμε μέχρι τώρα. Βεβαίως να κλείσουν τα σύνορα, όχι μόνο να κλείσουν, αλλά να υπάρχουν και κλειστά κέντρα, όπου όποιος εισβάλει στη χώρα να παραμένει εκεί».

Στη συνέχεια ο πολιτικός αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως αποτελεί παράδειγμα.

«Είναι χριστιανός ορθόδοξος, μιλάει ελληνικά, έχει πάει στρατό, αγαπάει τη σημαία, ψάλλει τον εθνικό ύμνο. Έχετε δει αυτούς που σφάζονται και σφάζουν στους δρόμους της Αθήνας να έχουν αυτή τη στάση που έχουν ο Γιάννης και τα αδέρφια του;», δήλωσε στο MEGA.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μποδγάνος υποστήριξε τη θέση πως το πολιτικό Ισλάμ δεν μπορεί να αφομοιωθεί στην Ευρώπη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis