Μπακογιάννη: Ο Μητσοτάκης έδειξε ηγετικές ικανότητες που κανείς δεν ήξερε ότι τις είχε


«Είναι πολύ καλύτερος απ’ ό,τι περίμενα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ωστόσο θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στο ζήτημα της επιλογής των προσώπων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδείχθηκε για την Ντόρα Μπακογιάννη πολύ καλύτερος απ’ ό,τι η ίδια περίμενε, υπογραμμίζοντας ότι οι κρίσεις τον ωρίμασαν πολύ γρήγορα.

«Βάζω πολύ καλό βαθμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι αυτές οι απανωτές κρίσεις, ωρίμασαν τον Μητσοτάκη πάρα πολύ και πολύ γρήγορα. Έδειξε ηγετικές ικανότητες τις οποίες κανένας δεν ήξερε πως είχε. Είναι πολύ καλύτερος απ’ ό,τι περίμενα. Ειλικρινά», είπε αρχικά η βουλευτής Χανιών και αδερφή του πρωθυπουργού, μιλώντας στο OPEN και πρόσθεσε: «Η ταχύτητα με την οποία παίρνει τις αποφάσεις, αλλά και η γνώση του αντικειμένου.

Έχω ζήσει πρωθυπουργούς, υπουργούς... Δεν έχω ζήσει αυτή τη γνώση του φακέλου και αυτή την ταχύτητα. Συνδυάζει πράγματα, τα οποία πολύ δύσκολο να τα βρεις. Ξέρει πόσα τσιμέντα έχει η γέφυρα. Η δικιά μου η γέφυρα, στα Χανιά. Εγώ δεν ξέρω που είμαι βουλευτής Χανίων. Δεν θα με πουν αντικειμενικοί, σας το λέω όμως αντικειμενικά».

Αντίθετα, δεν έδειξε την ίδια ικανοποίηση όταν ρωτήθηκε για τις επιλογές των προσώπων. «Μμμ. Εκεί πιο μέτρια, θα μπορούσαν κάποιες επιλογές να ήταν καλύτερες», δήλωσε.

«Καμία πιθανότητα να μην πάμε σε δεύτερες εκλογές»

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην πάμε σε δεύτερες εκλογές. Δεν το βλέπω. Νομίζω το επιβεβαίωσε και ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, δεν γίνεται. Αριθμητικά, χωρίς το πρώτο κόμμα, να γίνει κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση όπως την αποκάλεσε ο πρωθυπουργός, τερατογέννεση. Δεν γίνεται δηλαδή» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη.

Όπως τόνισε, τα κόμματα έχουν κάποιες πολιτικές και πολλές φορέ οι διαφωνίες είναι τόσο έντονες που δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση απόψεων. «Οι πολιτικές υπηρετούνται από όλους μας. Ο κ. Βελόπουλος, για παράδειγμα, έχει εκφράσει τις απόψεις του για τον εμβολιασμό, για τον Πούτιν… Δεν συμπίπτουμε. Ο καθένας κάνει την επιλογή του, αλλά δεν συμπίπτουμε».

«Πάρα πολύ αδύναμο» το ΠΑΣΟΚ

Για το ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «το βλέπω πάρα πολύ αδύναμο, το βλέπω σε μία τροχιά, ας το πω ευγενικά, μη ανάπτυξης. Και το βλέπω σε μία τροχιά μη ανάπτυξης γιατί απλούστατα δεν υπάρχει πολιτικό στίγμα».

«Νομίζω ότι η απόλυτη ανάγκη διαφοροποίησης από οποιονδήποτε, δηλαδή η προσπάθεια να παραμείνει στη μέση, είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια γιατί είναι φτιαχτή θέση, δεν είναι μια θέση που έχεις από την αρχή», πρόσθεσε.

Μάλιστα, είπε πως αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, «για την οποία είμαι σε θέση να μιλήσω, δεν βλέπω άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Αλλά θα το δούμε αυτό».

«Ο νόμος της απλής αναλογικής είναι καταστροφή»

Σχετικά με την απλή αναλογική, είπε πως «Σήμερα και οι ΣΥΡΙΖΑίοι ξέρουν ότι ο νόμος της απλής αναλογικής που ψηφίσανε, είναι καταστροφή. Το ξέρουν. Ξέρουν ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα. Αυτό όμως το χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα διότι είναι η ίδια εποχή που θα έχει ο Ερντογάν εκλογές, είναι η εποχή που τα πάντα αλλάζουν γύρω μας».

«Άρα οποιαδήποτε ακυβερνησία έχει κόστος για τον τόπο», τόνισε.

Αναφερόμενη ξανά σε μία κυβέρνηση συνεργασίας η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως «Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι κυβερνήσεις οι οποίες να είναι κυβερνήσεις για να μοιράσουμε τα ιμάτιά μας. ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένος. Δεν είχαν καμία ιδεολογική συνάφεια, απολύτως καμία. Απλώς μοιράσανε τα υπουργεία και μας κατέληξαν όπως μας κατέληξαν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει».

«Αν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση στην οποία θα επιδειχθεί από τα κόμματα σοβαρότητα. Καίριο σε αυτό είναι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής», είπε έπειτα.

«Ένας αδύναμος Ερντογάν, είναι ένας επικίνδυνος Ερντογάν»

«Φοβάμαι έναν αδύναμο Ερντογάν. Γιατί ένας αδύναμος Ερντογάν, είναι ένας επικίνδυνος Ερντογάν. Και ο Ερντογάν είναι ένας άνθρωπος που αυτή τη στιγμή παραπαίει» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για την τουρική προκλητικότητα.

«Ο Μητσοτάκης είναι ανοιχτός, κάθε φορά, στον διάλογο. Και πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο (…). Εκείνος είπε “Μητσοτάκης γιοκ”. Δεν είπε ο Μητσοτάκης “Ερντογάν γιοκ”. Αν λοιπόν εκείνος υπαναχωρήσει και θελήσει μία συνάντηση, βεβαίως εδώ είμαστε», διευκρίνισε.

Για το αν φοβάται ένα θερμό επεισόδιο, η ίδια είπε πως «Φοβάμαι πάντοτε το αναπάντεχο. Για αυτό είμαι πάντα υπέρ των διαύλων επικοινωνίας, γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί αναπάντεχα να σου τύχει. Είναι βασικό να έχεις τη δυνατότητα να μιλήσεις».

Ανεβαίνει, ανεβαίνει η ρητορική και ο τρόπος με τον οποίο θα τη ρίξει αυτή τη ρητορική θα τον δυσκολέψει (σ.σ. ο Ερντογάν)», συμπλήρωσε.

«Το λάθος στις υποκλοπές ήταν αυτό που έγινε – Στόχος να θωρακιστεί η ΕΥΠ»

Σε ερώτηση για το τι έγινε λάθος στο θέμα των υποκλοπών, η κα Μπακογιάννη είπε: «Το λάθος ήταν αυτό το οποίο έγινε. Το λάθος ήταν αυτό που έγινε, πληρώθηκε αυτό και από εκεί και πέρα ο στόχος είναι να υπάρξει μία τέτοια θωράκιση στην ΕΥΠ ώστε και τη δουλειά της να κάνει αλλά και από την άλλη να έχει έτσι θωρακιστεί ώστε τέτοιου είδους λάθη να μην  μπορούν να ξαναγίνουν».

«Ποιος είναι ο κίνδυνος που δεν πρέπει ποτέ να ξαναπέσουμε; Είναι ότι τα μάτια που θα εξετάσουν το αίτημα να παρακολουθηθεί κάποιος, θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να είναι απολύτως βέβαιο ότι τα στοιχεί και ο λόγος είναι επαρκή», επισήμανε.

Μάλιστα, είπε πως «Δεν νομίζω πως ο Ρουμπάτης τα είπε όλα. Κανένας διοικητής της ΕΥΠ δεν θα τα πει όλα και ορθώς δεν θα τα πει. Διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις. Άρα ορθώς ο νόμος τους προστατεύει για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους».

«Το καλό με αυτή την κυβέρνηση είναι ότι μαθαίνει από τα λάθη της και τα διορθώνει» ανέφερε μετά.

«Ο Τσίπρας γύρισε σε μια λογική του ’15»

Μιλώντας για την αξιωματική αντιπολίτευση, η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι «Ο Τσίπρας γύρισε σε μια λογική του ’15. Τον έβλεπα και έλεγε “επιλογή του Μητσοτάκη η ακρίβεια”. Και καθόμουν και σκεφτόμουν, τα παιδιά αυτά έχουν χάσει τον μπούσουλα. Ποιον θα πείσεις ότι ένας πρωθυπουργός επιλέγει την ακρίβεια; Μπορεί η αντιπολίτευση να λέει “επιλογή του Μητσοτάκη η ακρίβεια”; Παιδί μου δεν σε πιστεύει κανείς, πες το διαφορετικά».

Αναφέρθηκε και στη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου για τα γεγονότα στην Πανεπιστημιούπολη, λέγοντας: «Ήταν τρεις συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών και ο Τζανακόπουλος το αποκαλούσε γιουρούσι».

«Όταν πας στην άλλη άκρη και στη λογική του 3% πώς θα ανακάμψεις πολιτικά;», πρόσθεσε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis