Κωπηλασία: «Χρυσές» οι Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Φράγκου στο Παγκόσμιο Κ23


Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κωπηλασία είναι η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου, οι οποίες κατέκτησαν το «χρυσό» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23.

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκονται η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου, καθώς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Αυτό είναι το πρώτο της μετάλλιο για την ελληνική αποστολή, με τις δύο αθλήτριες να συμμετέχουν στο αγώνισμα της δικώπου και να δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ της παγκόσμιας κωπηλασίας.

Το πλήρωμα που έχει «ζωή» μόλις ένα μήνα ήταν από το ξεκίνημα της κούρσας στην πρωτοπορία την οποία κράτησε ως τον τερματισμό για να σημειώσει τελικό χρόνο 6:58.41 που αποτελεί μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Μάλιστα το προηγούμενο 6:58.68 ανήκε κι αυτό σε ελληνικό πλήρωμα από το 2019 στο Παγκόσμιο της Σαρασότα και συγκεκριμένα την Χριστίνα Μπούρμπου που είναι και στο νέο ρεκόρ και την Μαρία Κυρίδου. Στη 2η θέση και αρκετά πιο πίσω τερμάτισε το πλήρωμα της Λιθουανιας με 7:04.27 και στην 3η αυτό της Γερμανίας με 7:05.69.

Πανευτυχή τα δυο κορίτσια μίλησαν για αυτή τους την επιτυχία και δήλωσαν έτοιμες για ακόμα περισσότερες στο αμέσως προσεχές μέλλον αφού θα αγωνιστούν και στα δυο Ευρωπαϊκά που έρχονται Ανδρών-Γυναικών και Κ23.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Χριστίνας Μπουρμπου και της Ευαγγελιας Φραγκου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου:

{https://youtu.be/7panNb2pLfk}

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr