ΚΚΕ: Το επαναλαμβανόμενο χάλι της Τράπεζας Θεμάτων να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα


«Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σχετικά με τα νέα προβλήματα που προέκυψαν σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων.

«Το επαναλαμβανόμενο χάλι της τράπεζας θεμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα! Να επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να βάλουν οι ίδιοι τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, αγνοώντας την τράπεζα θεμάτων, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των μαθητών της Γ’ Λυκείου», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε σχόλιο του με αφορμή τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σήμερα στην πλατφόρμα και καταλήγει:

«Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα. Έχουν ήδη την αγωνία τους για να τα βγάλουν πέρα σε αυτόν τον ατέλειωτο εξεταστικό μαραθώνιο, δε χρειάζονται και επιπλέον βαθμούς δυσκολίας».

Νέα ταλαιπωρία και σήμερα

Τεράστια είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται μαθητές και εκπαιδευτικοί από χθες, καθώς η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων στην οποία μπαίνουν οι καθηγητές για να κληρώσουν θέματα συνεχίζει και σήμερα να έχει προβλήματα.

Συγκεκριμένα, η εικόνα που αντικρίζουν οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων της χώρας που επιχειρούν να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι παρόμοια με τη χθεσινή, ενώ πηγές από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανέφεραν στο iEidiseis πως «υπάρχει τεχνικό πρόβλημα».

Λίγο μετά τις 8 το πρωί ο Γενικός Γραμματές του Υπ. Παιδείας, κ. Αλέξης Κόπτσης μιλώντας στον ANT1 ανέφερε πως τα προβλήματα προκλήθηκαν και πάλι από επίθεση χάκερ!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί αλλά υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις με τα θέματα λόγω της επίθεσης που επηρέασε όλες τις πλατφόρμες.

H νέα κυβερνοεπίθεση έγινε αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας), δηλαδή τον φορέα που υποστηρίζει τεχνικά την Τράπεζα Θεμάτων.

Μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσπρωτία, στην Ηλεία, στην Κέρκυρα, στο Κερατσίνι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis