Κατρίνης: Πέντε άβολες αλήθειες για την εμφάνιση εγκληματικών ομάδων με μανδύα πολιτικού κόμματος


Ο Μιχάλης Κατρίνης κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να αποδεχθούν τη συμφωνία.

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθούν να σύρουν την ελληνική κοινωνία σε ένα τοξικό κλίμα αντιπαράθεσης.

«Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι πρέπει να αποτραπεί η συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων και ναζιστικών μορφωμάτων με το μανδύα πολιτικού κόμματος στις εκλογές», τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να αποδεχθούν τη συμφωνία πάνω σε αυτό το βασικό στόχο προκειμένου να αποτυπωθεί η συναίνεση στο περιεχόμενο αλλά και στην ψήφιση της σχετικής τροπολογίας.

«Θα ήταν κατώτερο των περιστάσεων, σε ένα ζήτημα υπεράσπισης της Δημοκρατίας και προάσπισης του πολιτεύματος, κάθε κόμμα να λειτουργήσει με μια περίκλειστη λογική αντί να επιδιώξει τη σύνθεση και τη συναίνεση» είπε ο Μιχάλης Κστρίνης, τονίζοντας πως σε αυτή τη διαδικασία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συνεισέφερε με προτάσεις, κάποιες εκ των οποίων έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για πέντε άβολες αλήθειες για την εμφάνιση εγκληματικών ομάδων με μανδύα πολιτικού κόμματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Αλήθεια πρώτη: οι κατά καιρούς τοποθετήσεις για «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που αντανακλούσαν προσδοκίες περισσότερο, παρά εκτιμήσεις. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ή να υπήρχαν κάποιοι που θα έβλεπαν ένα ακροδεξιό μόρφωμα ως πιθανό κυβερνητικό εταίρο.

Αλήθεια δεύτερη: το ξέπλυμα προσώπων με ακροδεξιές καταβολές και απόψεις και η ένταξη τους στο πολιτικό σύστημα. Πέρα από την ευθύνη κάθε κόμματος, υπάρχει και η ευθύνη όλων όσοι συμβάλλουν σε αυτό μέσα από το δημόσιο διάλογο, από την επικοινωνία και την ενημέρωση.

Αλήθεια τρίτη: η νομιμοποίηση της ακροδεξιάς ρητορικής που πολλές φορές εκφέρεται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ,πρώην , νυν, εντός, εκτός και επί τα αυτά. Και ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε για να σχηματίσει κυβέρνηση με ένα κόμμα που χρησιμοποιούσε ακροδεξιά ρητορική.

Αλήθεια τέταρτη: η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης για τις έκνομες δραστηριότητες των εγκληματικών, φασιστικών μορφωμάτων. Και αυτό αποτελεί αντικείμενο συνολικού προβληματισμού από όλους μας.

Αλήθεια πέμπτη: η απουσία μιας συμπεριληπτικής πολιτικής για τους νέους που αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται ότι η πολιτική είναι κάτι που δεν τους αφορά, δεν τους εκφράζει».

Αναφερόμενος στις εκλογές ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως «μας καλούν να τοποθετηθούμε με ποιον θα συνεργαστούμε αυτοί που δεν πιστεύουν σε συνεργασία. Αυτοί που αντιλαμβάνονται και επιθυμούν τη συνεργασία, ως συνεργασία με ένα μικρό, διαχειρίσιμο ΠΑΣΟΚ που θα λειτουργεί ως συμπλήρωμα. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανέχεται προσβολές, θα ανέχεται την παραβίαση του κράτους δικαίου, θα ανέχεται πολιτικές επιλογές που δεν έχουν καμία σχέση με τις ιδέες μας, με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης».

Ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθούν να σύρουν την ελληνική κοινωνία σε ένα τοξικό κλίμα αντιπαράθεσης και να εγκλωβίσουν τους Έλληνες πολίτες με πλαστά ή και ανύπαρκτα διλήμματα. Όπως είπε ο Μιχάλης Κατρίνης «δεν υπάρχει δίλημμα ακυβερνησίας. Ο τόπος θα κυβερνηθεί και οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που θα το εγγυηθούν με την ψήφο τους, θα υποδείξουν τη λύση με την ψήφο τους. Η ακυβερνησία μπορεί να επιβληθεί μόνο από αυτούς που εμμένουν δογματικά σε πολιτικές επιλογές που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται ούτε για εκλογική λεηλασία ούτε για βολικός κυβερνητικός εταίρος. Και θα το επιβεβαιώσει με τον τρόπο που θα διαχειριστεί τη δύναμη που θα του δώσουν οι πολίτες».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis