Κασσελάκης στη γερμανική ΤΑΖ: Κάθαρση από κάτω προς τα πάνω, είμαι έτοιμος να τους χαλάσω το παιχνίδι


Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε στην εφημερίδα του Βερολίνου, Tageszeitung, ότι ύψιστη προτεραιότητά του είναι να λειτουργήσει η Ελλάδα δημοκρατικά.

Το προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «sunny boy από τις ΗΠΑ».

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την Τaz, «δίνει ιδιαίτερη σημασία στην άμεση ευθυγράμμιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές ευρωπαϊκές χώρες σε όλα τα θέματα ισότητας και προστασίας των γυναικών, των μονογονεϊκών οικογενειών, των αναπήρων και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων».

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πρότυπο ένταξης και ισότητας σε όλη την Ευρώπη», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει ότι ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ «δρα γρήγορα και αυτόνομα».

Σε δηλώσεις του στην Τaz ανέφερε πως ύψιστη προτεραιότητά του είναι ότι η χώρα «πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Πρέπει να γίνει μια μεγάλη κάθαρση από κάτω προς τα πάνω. Παντού. Χρειάζεται γερό στομάχι για αυτό και πρέπει να χαλάσεις το παιχνίδι για πολλούς ανθρώπους. Είμαι έτοιμος να το πράξω».

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, θα ήταν «η απομάκρυνση του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη». Στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει βέβαια να αναμετρηθεί πρώτα με την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία «του επιτέθηκε χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά», σχολιάζει η εφημερίδα του Βερολίνου. «Την ερχόμενη Κυριακή θα κριθεί αν οι μάχες που έχουμε μπροστά μας θα δοθούν πολιτικά ή όχι», δήλωσε η πρώην υπουργός Εργασίας – «Μια σαφής νύξη κατά του πολιτικά άπειρου επιχειρηματία Κασσελάκη», συμπληρώνει η Τaz.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis