Η Σεντ Πάουλι πήρε ξανά θέση: «Είμαστε όλοι αντιφασίστες»


Η γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα Σεντ Πάουλι, με ανάρτησή της στα social media εξέφρασε τις αντιφασιστικές της πεποιθήσεις.  

Γνωστή για τα σχόλια και την εξωγηπεδική της δραστηριότητα, η Σεντ Πάουλι (σ.σ. σύλλογος της δεύτερης εθνικής του Γερμανικού ποδοσφαίρου) έκανε μια δημοσίευση στα Ιταλικά με την φράση «Είμαστε όλοι αντιφασίστες».

Παίρνοντας θέση σε κοινωνικά ζητήματα ο σύλλογος, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι η επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» Τζόρτζια Μελόνι είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μαζί με τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τη Φόρτσα Ιτάλια (FI) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ανήκοντας εδαφικά στην περιοχή των κόκκινων φαναριών του Αμβούργου, οι οπαδοί της Σεντ Πάουλι έχουν χαρακτηριστεί ως «πειρατές», ενώ πολλοί τους χαρακτηρίζουν ως πανκ, αναρχικούς και αυτόνομους.

Δείτε την πρόσφατη δημοσίευση του συλλόγου:

{https://twitter.com/fcstpauli/status/1574373391062077441}

Η «φωνή» του Γερμανικού ποδοσφαίρου

Όταν ακόμα κανένας γερμανικός σύλλογος δεν είχε πάρει θέση κατά της ομοφοβίας, η Σεντ Πάουλι το έκανε παρελαύνοντας στο gay pride του Αμβούργου, και «βάφοντας» το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα χρώματα της σημαίας LGBTQ+. Έτσι αρκετά τοπικά Μέσα έδωσαν ακόμα ένα προσωνύμιο στην ομάδα, χαρακτηρίζοντάς την ως την «φωνή» του Γερμανικού ποδοσφαίρου.

Σημειώνεται ότι πέρυσι ένας Τούρκος ποδοσφαιριστής, ο Τσενκ Σαχίν, είχε δείξει υποστήριξη στη στρατιωτική πολιτική του Ερντογάν κατά των Κούρδων, με αποτέλεσμα τα λόγια του να πέσουν στην αντίληψη της διοίκησης ομάδας και απολύθηκε άμεσα από τον σύλλογο.

 

 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr