Η «Οδύσσεια» του Γιάννη Αντετοκούνμπο – Δείτε την ταινία με πρωταγωνιστή τον Greek Freak


Η νέα μίνι ταινία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τίτλο «Naija Odyssey», πραγματεύεται τις ρίζες, την κουλούρα και την νοοτροπία του κορυφαίου μπασκετμπολίστα.

Συγκλονιστική είναι η νέα μίνι ταινία διάρκειας 12 λεπτών με τίτλο «Naija Odyssey» που αφορά την ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο η οποία, όπως και το «Rise», ασχολείται με τις ρίζες, την καταγωγή και την προσωπικότητα του Greek Freak.

Εμπνευσμένη από την Ομήρου Οδύσσεια η ταινία εξιστορεί το ταξίδι του Γιάννη και εμβαθύνει στο «δέσιμο» που έχει με την οικογένειά του αλλά και την αγάπη του για την πατρίδα των γονιών του, την Νιγηρία.

Χωρισμένη σε 4 κεφάλαια, συν την εισαγωγή, η ταινία «Naija Odyssey» αποτελείται από πλάνα που περιέχουν συμβολισμούς και ένα πιο… ιδιαίτερο νόημα, ενώ η αφήγηση γίνεται από τον ίδιο τον Greek Freak αλλά και την μητέρα του Βερόνικα Αντετοκούνμπο.

«Γιάννης, Ο Greek Freak. Αυτό είναι το όνομα που μου έδωσε ο κόσμος. Όλα όσα είμαι, απλά σε ένα όνομα. Μία χώρα. Αλλά αυτό δεν είμαι εγώ. Δεν είναι όλα όσα είμαι. Ποιος είμαι; Υπήρχαν στιγμές που ούτε εγώ δεν ήξερα», είναι οι πρώτες λέξεις του Γιάννη.

Ο Γιάννης μιλά για τα όσα βίωσε τις πρώτες του μέρες στις ΗΠΑ και το Μιλγουόκι, για το πάθος που είχε για το μπάσκετ αλλά και την επιθυμία του να αγωνιστεί με την φανέλα της εθνική Ελλάδος, έχοντας στο πλευρό του τα αδέλφια του.
«Αυτό που ζούσαμε τότε στην Ελλάδα νόμιζα ότι ήταν θλιβερό, αλλά ήταν υπέροχο. Ήμασταν μαζί! Γελούσαμε μαζί, κοιμόμασταν μαζί. Βλέπαμε τον εαυτό μας ο ένας στα μάτια του άλλου. Βλέπαμε την ιστορία της οικογένειάς μας ο ένας στα μάτια του άλλου», αναφέρουν τα συγκινητικά του λόγια.

«Στην Ελλάδα ήμουν Νιγηριανός. Στην Νιγηρία ήμουν Έλληνας»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι ένιωθε… ξένος όπου και να βρισκόταν, με αποτέλεσμα να ψάξει βαθιά στις ρίζες του για να ανακαλύψει τον εαυτό του.

«Στην Ελλάδα ήμουν Νιγηριανός. Στην Νιγηρία ήμουν Έλληνας. Ζούσα στην μέση. Ανάμεσα σε δύο χώρες, δύο ταυτότητες. Δεν είχα κάτι να με δένει με το σπίτι. Μου δίδαξαν να βρίσκω δύναμη στις ρίζες μου».

«Οι γονείς μας δεν μπορούσαν να μας πάνε στην Νιγηρία, έτσι έφεραν την Νιγηρία στην Ελλάδα. Χάρη σε αυτούς ήξερα πως έμοιαζε, πώς μύριζε, τι γεύση είχε. Με έκαναν να καταλάβω ότι μπορώ να είμαι 100% Νιγηριανός, αλλά να είμαι ακόμα Έλληνας. Πάντα βρισκόμασταν ανάμεσα σε δύο κουλτούρες».

Το τέλος της ταινίας είναι ανατριχιαστικό, με τον ίδιο να λέει:

«Είμαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είμαι ανάμεσα σε κόσμους, κουλτούρες. Αυτό που είμαι, είναι μεγαλύτερο από ένα πράγμα, μία χώρα, μία ιδέα. Είμαι όλοι οι άνθρωποι που με καθοδήγησαν, κάθε άτομο που μου είπε ότι είναι εντάξει να είμαι στην μέση. Μπορώ να είμαι Έλληνας και Νιγηριανός. Μπορώ να ανήκω σε περισσότερες από μία κοινότητες.

Αν παραμείνεις συνδεδεμένος με τους ανθρώπους που σε οδηγούν, δεμένος στις ρίζες σου, θα ξέρεις πάντα ποιος είσαι. Πάντα θα είσαι κάτι περισσότερο από τον εαυτό σου. Αντιπροσωπεύεις κάτι μεγαλύτερο. Αντιπροσωπεύεις εμάς. Όλους εμάς. Δεν υπάρχει κάνεις σαν εμάς».

Δείτε την ταινία:

{https://youtu.be/q7uO23TqKBI}

 

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr