Η αποκάλυψη των κοριών


Αντίστροφη μέτρηση για την παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες στη Βουλή». Με αυτή την φράση έκλεισε την δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πολιτικές εξελίξεις αναμένονται να δρομολογηθούν μετά την αναμενόμενη σημερινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής με φόντο τα όσα πυροδοτήθηκαν χθες στην υπόθεση των υποκλοπών. Αυτή η συγκεκριμένη αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προδικάζει για συγκεκριμένες καταγγελίες περί παρακολούθησης προσώπων από την ΕΥΠ.

Το ενδιαφέρον, πλέον, εστιάζεται σε δυο σημεία. Στα ονόματα που πιθανότατα θα ακουστούν από τον Αλέξη Τσίπρα ως θύματα παρακολουθήσεων της ΕΥΠ με επίκεντρο το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναλάβει κάποια κοινοβουλευτική πρωτοβουλία. Όπως για παράδειγμα, ένα ενδεχόμενο που ακούγεται έντονα στο περιστύλιο της Βουλής, την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας που θα οδηγήσει σε 3ήμερη συζήτηση και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Πλέον μιλάμε με αποδείξεις»

Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός «της εκτροπής, των υποκλοπών και της συγκάλυψης» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάνοντας λόγο για «αμετάθητες πολιτικές ευθύνες» του Κυριάκου Μητσοτάκη τόνισε πως επιβεβαιώθηκε η παρακολούθηση πολιτικών προσώπων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου.

«Και πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων. Πλέον μιλάμε με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κα Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Συνάντηση με Ράμμο

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο το πρωί της Τρίτης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, φάκελο, ο οποίος εμπεριέχει όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τους υπό παρακολούθηση θεσμικούς παράγοντες, όπως προέκυψαν από τους ελέγχους της ΑΔΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος έστειλε, ασκώντας το δικαίωμα που του δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος της κυβέρνησης, επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στην οποία παραθέτει τα ευρήματα που προέκυψαν μετά τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, μετά το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis