Η απάντηση Κασσελάκη για το «κρατίδιο» της Βόρειας Κύπρου: «Δεν θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι»


Το βίντεο τουΣτέφανου Κασσελάκη για τη φράση «κρατίδιο» της Βόρειας Κύπρου που χρησιμοποίησε και η επίθεση στον Μητσοτάκη.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης απαντά για το γλωσσικό του ολίσθημα με τον αρχικό του χαρακτηρισμό του για το ψευδοκράτος. Υπενθυμίζεται πως χθες κατά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε τη φράση« για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου».

Αργά τα ξημερώματα με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κασσελάκης έδωσε τη δική του απάντηση:

«Δεν θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Ας μην ανησυχεί κανείς.

Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους».

{https://twitter.com/skasselakis/status/1705029050597621912}

Άγνοια χρεώνει στον Στ. Κασσελάκη σε «ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής» η Έφη Αχτσιόγλου.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου.

Η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον κ. Κασσελάκη να ανακαλέσει τα όσα είπε σημειώνοντας «Φανταζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Ολόκληρη η δήλωση της Έφης Αχτσιογλου:

«Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα.

Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική.

Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Η αναφορά Κασσελάκη στο «κρατίδιο» της Βόρειας Κύπρου

Από το Αιγάλεω που βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (21/9) ο Στέφανος Κασσελάκης και υπό την πίεση των δημοσιογράφων έκανε δήλωση τόσο για την Κύπρο και τις δηλώσεις Ερντογάν όσο και για την στρατιωτική θητεία.

Το γλωσσικό του ολίσθημα έγινε στην παρακάτω φράση «απαράδεκτο ο Μητσοτάκης να μην απαντάει στις προκλήσεις για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο» είπε επιστρέφοντας ωστόσο στη δήλωσή του μιλώντας για ψευδοκράτος.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη στρατιωτική θητεία και τόνισε ότι «για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία».Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis