Τοποθέτηση της ναυτιλιακής εταιρείας Grid Shipping & Capital Ltd. ως προς την αρχική συμφωνία και υπογραφή για την εξαγωγή dry cargos από Ουκρανία αλλά με εγγυήσεις ασφαλείας

Η τοποθέτηση του εφοπλιστή Δρ. Παναγιώτη Φασουλή, της Grid Shipping & Capital Ltd στο newsnews.gr 

Μετά την υπογραφή για ασφαλή μεταφορά σιτηρών από λιμάνια της Ουκρανίας, εγγυήσεις ασφαλείας των πληρωμάτων και ασφάλισης των δρομολογίων ζητούν οι πλοιοκτήτες για να στείλουν τα βαπόρια τους. άμεσα. 

Μετά από ερώτηση μας για τα παραπάνω μεταξύ άλλων μας ανέφερε ο Έλληνας πλοιοκτήτης.

<< Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής είναι η πρώτη θετική κατάσταση για την ομαλή λειτουργία των εξαγωγών των Ουκρανικών σιτηρών. Φυσικά είναι σε πρώιμο στάδιο διότι η περιοχή είναι εμπόλεμη και μένουν πολλά ζητήματα προς διευκρίνιση. Σίγουρα με βάση τις πληροφορίες, σε αποθήκευση υπάρχουν αρκετά εκατομμύρια τόνοι σιτηρών και στόχος είναι η άμεση μεταφορά και διανομή τους >>, λέει στο newsnews.gr ο εφοπλιστής Δρ. Πάνος Φασουλής Equity Partner και Πρόεδρος ΔΣ της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Grid Shipping & Capital Ltd με στόλο πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

«Η προσωπική μου τοποθέτηση είναι, ότι για την πλήρη ασφάλεια των μεταφορών θα περάσει αρκετός χρόνος έτσι ώστε να ξεκινήσει η πραγματική μεταφορά των Ουκρανικών σιτηρών, καθώς οι πλοιοκτήτες χρειάζονται επιβεβαίωση ότι η ασφάλεια του εκάστοτε πλοίου θα καλύψει τις μεταφορές  προς και από την περιοχή η οποία βρίσκετε σε εμπόλεμη ζώνη, καθώς επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις μας να θέσουμε σε κίνδυνο τα πληρώματα των πλοίων μας. 

Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες συμπεριλαμβανομένου και τις δίκη μας παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και ετοιμαζόμαστε να καλύψουμε με βάση τους διεθνείς κανόνες την επόμενη μέρα. 

Όσον αφορά το ασφαλιστικό κόστος ο Έλληνας πλοιοκτήτης μας είπε:

Σε ασφαλιστικό επίπεδο, δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις καλύψεις αφού η συμφωνία είναι σε στάδιο αρχικό πολύ πρώιμο καθώς όλοι περιμένουμε να δούμε πώς θα εφαρμοστεί τελικά. Η εταιρεία διαχείρισης των πλοίων μας Tide Line Inc. σε απόλυτη συνεργασία με τους ασφαλιστικούς οίκους του στόλου μας είναι σε συνεργασία για την διευθέτηση των θεμάτων ασφαλιστικών καλύψεων. 

Καταλήγοντας, θεωρούμε, ότι θα περάσει αρκετός χρόνος για να ξεκινήσει η ομαλή και ασφαλή μεταφορά σε ευρεία κλίμακα, καθώς οι πλοιοκτήτες χρειάζονται επιβεβαίωση ότι η ασφάλεια θα καλύψει τα δρομολόγια απο και προς την Ουκρανία. 

Με βάση πρόσφατη έκθεση μεγάλου ερευνητικού οίκου σε θέματα Dry Cargos η οποίος ειδικεύεται στη θαλάσσια ασφάλεια, τη μεταφορά θα αναλάβουν πλοία ουκρανικών εταιρειών σε πρώτη φάση και τα διεθνή εμπορικά βαπόρια θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, αφού οριστικοποιηθούν οι κανονισμοί και οι συμβουλές ασφαλείας από το κέντρο συντονισμού στην Τουρκία. 

Πηγή www.newsnews.gr .