Ελληνική χωριάτικη σαλάτα

Αγαπημένοι μου φίλοι η χωριάτικη είναι η βασίλισσα της σαλάτας, όμως, για να είναι πετυχημένη έχει και αυτή τα μυστικά της και για να γίνει όπως την θέλουμε νόστιμη και ζουμερή δεν πρέπει η ντομάτα να είναι ψυγείου, αλλά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να διατηρεί το άρωμά της. Το ίδιο ισχύει και για το αγγούρι και την πιπεριά. Επίσης το κρεμμύδι το κόβουμε την ώρα που θα σερβίρουμε την σαλάτα μας. Απαραίτητη και η κάπαρη που με την ξιδάτη γεύση της απογειώνει το πιάτο και μας ταξιδεύει στις μαγικές Κυκλάδες. Φυσικά, απαραίτητες και οι ελιές που δίνουν χρώμα και γεύση. Ακόμα, η φέτα απαιτείται να είναι μία πικάντικη βαρελίσια και το θυμάρι ή η ρίγανή μας να είναι μαζεμένα από το βουνό. Βέβαια, σπουδαίο ρόλο έχει και το ελαιόλαδο που αξίζει να είναι πρώτης ποιότητας για να μπορούμε να βουτάμε το ψωμάκι μας. Και το αλάτι; Ε ναι, επιβάλλεται ανθός αλατιού. Φίλοι μου, τώρα έχουμε την απόλυτη χωριάτικη!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:kokkinopipero.gr