Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Αποστολάκης: «Δεν ξέρω εάν υπάρχει λόγος για δεύτερο γύρο»


«Όχι» στη διεξαγωγή του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο ναύαρχος ε.α. και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ευάγγελος Αποστολάκης, δήλωσε την Τρίτη (19/09) πως «δεν ξέρει εάν υπάρχει λόγος για δεύτερος γύρος» στις εσωκομματικές εκλογές της παράταξής του0., τονίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα διάσπασης».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στο ACTION 24, ο κ. Αποστολάκης είπε: «Ενδεχομένως να εμφανιστούν κάποιες τάσεις που να μην μπορούν να συμβαδίσουν άρα οι πιθανότητες να προκύψουν τάσεις διαχωρισμού υπάρχουν. Μέσα στην Αριστερά οι διαφοροποιήσεις υπάρχουν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να προκύψει διάσπαση. Καλό θα είναι να μην προκύψει, γιατί κανείς δεν περισσεύει και πρέπει να είμαστε συμπαγείς».

Αναφορικά με τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στην Έφη Αχτσιόγλου, ο κ. Αποστολάκης που έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητα του πρώτου, ανέφερε: «Νομίζω πως ο στόχος ήταν να αναδειχτεί πρόεδρος του κόμματος, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων και των μελών θα έπρεπε να είναι σεβαστή. Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Ενδεχομένως να μην χρειαζόταν να προχωρήσουμε στην επόμενη εκλογική διαδικασία».

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν αντιπαραθέσεις και κόντρες όταν ο στόχος είναι να προκύψει ένα αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν πρέπει να αποσυρθεί (η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά θα έπρεπε να συζητηθεί πάντως αν αξίζει τον κόπο και αν εξυπηρετεί κάποια άλλη σκοπιμότητα το να συνεχίσει η αντιδικία και η τοξικότητα που μπορεί να προκύψει. Δεν θα της το ζητήσει κανείς. Η ίδια θα πρέπει να το σκεφτεί εάν αξίζει τον κόπο ή αν πρέπει. Απ’ ό,τι φαίνεται, έχει αποφασίσει να συνεχίσει».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis