Εγγυήσεις ύψους 6 δισ. δολαρίων ζητά η UBS για πιθανή εξαγορά της Credit Suisse


Η ελβετική κυβέρνηση θέλει να επιταχύνει την εξαγορά της Credit Suisse.

Η τράπεζα UBS Group AG επιδιώκει να λάβει κρατικές εγγυήσεις ύψους περίπου 6 δισ. δολαρίων για μια πιθανή εξαγορά της Credit Suisse Group AG, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή με γνώση των συζητήσεων.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και το ποσό μπορεί να αλλάξει, καθώς εξετάζονται ακόμη πολλά σενάρια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι εγγυήσεις θα κάλυπταν το κόστος της εκκαθάρισης τμημάτων της Credit Suisse και τα πιθανά δικαστικά έξοδα, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters.

Οι συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης εμπιστοσύνης στην Credit Suisse συναντούν σημαντικά εμπόδια. Εάν οι δύο τράπεζες συγχωνευτούν ενδέχεται να περικοπούν 10.000 θέσεις εργασίας, είπε η μία από τις πηγές.

Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να παρουσιάσουν μια λύση για την Credit Suisse πριν να ανοίξουν ξανά οι αγορές, την Δευτέρα. Δεδομένης της πολυπλοκότητας που συνεπάγεται η ένωση δύο μεγαθήριων, είναι πιθανόν οι συζητήσεις να συνεχιστούν και την Κυριακή.

Η Credit Suisse, η UBS και η ελβετική κυβέρνηση απέφυγαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Η ελβετική κυβέρνηση θέλει να επιταχύνει την εξαγορά της Credit Suisse

Η Ελβετία ετοιμάζεται να καταφύγει σε έκτακτα μέτρα για να επιταχύνει την εξαγορά της Credit Suisse Group AG από την UBS, μετέδωσε νωρίτερα η οικονομική εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές που έχουν γνώση των εξελίξεων.

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung ανέφερε στον ιστότοπό της ότι η ελβετική κυβέρνηση συνεδρίασε εκτάκτως απόψε, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από την Credit Suisse.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η UBS, η Credit Suisse και η ελβετική ρυθμιστική αρχή τραπεζών Finma βιάζονται να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία συγχώνευσης ακόμη και απόψε το βράδυ.

Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι στις διαπραγματεύσεις έχουν αναμιχθεί και οι αμερικανικές αρχές που συνεργάζονται με τις αντίστοιχες ελβετικές προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Όπως μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν και περιέγραψαν ιδιωτικές συζητήσεις, η UBS συζητά σενάρια στα οποία η κυβέρνηση θα αναλάμβανε ορισμένα νομικά έξοδα ή άλλες συγκεκριμένες απώλειες σε οποιαδήποτε συμφωνία. Η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα διερευνά την εξαγορά του συνόλου ή τμημάτων της μικρότερης ανταγωνίστριάς της, κατόπιν προτροπής των ρυθμιστικών αρχών για να σταματήσει η κρίση εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο, όπως ανέφεραν πηγές, η συμφωνία θα περιλαμβάνει την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS προκειμένου να αποκτήσει τις μονάδες διαχείρισης πλούτου και περιουσιακών στοιχείων της, ενώ ενδεχομένως θα πωλούσε το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis