Δημοσκόπηση Metron: Όσο χειρότερα (πάνε τα πράγματα), τόσο καλύτερα (για την κυβέρνηση)


Τα «εντυπωσιακή» ευρήματα της νέας δημοσκόπηση από την Metron Analysis για το Mega.

Παρότι η κυβέρνηση «σφυροκοπείται» από την ακρίβεια, αλλά και τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνοντας τη διαφορά: Σύμφωνα με την Metron η διαφορά είναι στις 10,2 μονάδες!

Μ’ άλλα λόγια, αντί η κυβέρνηση να εισπράττει φθορά, εμφανίζεται να αποκομίζει κέρδη. Και αυτό, παρότι στην ίδια δημοσκόπηση η πλειοψηφία (56%) διαπιστώνει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

δημοσκοπηση metron analysis, mega

Σύμφωνα πάντα με τη Metron Analysis, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες (28,9% έναντι 20,9% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Στην εκτίμηση ψήφου, το κυβερνών κόμμα αυξάνει τη διαφορά στο 10,2%.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5%, με την εκτίμηση να είναι κοντά σε αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες. Η δημοσκόπηση εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στο 26,3%. Την ίδια ώρα, άνοδο καταγράφει η δημοσκόπηση και για το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει ποσοστό 14,2%.

Σύμφωνα με την Metron Analysis, η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί αυτοδύναμες κυβερνήσεις και όχι συνεργασίας. Ερώτημα για τις υποκλοπές δεν τέθηκε.

Στα συγκριτικά στοιχεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 37%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από εκείνο του Αλέξη Τσίπρα (17%),

  1. Είναι δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός (με δεύτερο τον Ν. Ανδρουλάκη και τέταρτο τον Αλ. Τσίπρα, πίσω από τον Δ, Κουτσούμπα)
  2. Εγγυάται περισσότερο την καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών (29%) έναντι μόλις 19% του Αλέξη Τσίπρα.
  3. Επίσης, πάνω από 7 στους 10 αξιολογούν αρνητικά την αντιπολίτευση που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, με δεύτερο τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τρίτο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η οικονομική κατάσταση, η ακρίβεια -λιγότερο η ενεργειακή κρίση – αλλά και η πορεία των ελληνοτουρκικών είναι τα προβλήματα που ανησυχούν περισσότερο τους πολίτες.

Σύμφωνα με την Metron η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

  1. ΝΔ 28,9%, ΣΥΡΙΖΑ 20,9%, ΠΑΣΟΚ 11,3%, ΚΚΕ 4,8%, Ελληνική Λύση 3,4%, ΜέΡΑ25 3,6%, το κόμμα Κασιδιάρη 1,8%, λοιπά ενώ η αδιευκρίνιση ψήφος ανέρχεται στο 12,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου:

  1. η ΝΔ συγκεντρώνει 36,5% ποσοστό της επιτρέπει βάσιμα να βλέπει καθαρά αυτοδυναμία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στο 26,3%. Το ΠΑΣΟΚ βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν στο 14,2% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, ΜέΡΑ25 με 4,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, Ελληνες 2,3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται πιο δημοφιλής από τους πολιτικούς αρχηγούς συγκεντρώνοντας 46% θετικές ψήφους έναντι 51% αρνητικών.

Δεύτερος έρχεται Νίκος Ανδρουλάκης με ισοζύγιο 42-47 αντίστοιχα. Τρίτος ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας με 31% θετικές απόψεις, 59% αρνητικές) τέταρτος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (31% θετικές -65% αρνητικές γνώμες) και ακολουθούν Βαρουφάκης (24 θετικές-71 αρνητικές και Κυριάκος Βελόπουλος (19%-73% αντιστοίχως).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis