Δεύτερες εκλογές 2023: Συνεδριάζει σήμερα η Διακομματική Επιτροπή


Η ατζέντα της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής για τις εκλογές 2023 της 25ης Ιουνίου.

Την πρώτη συνεδρίαση για τις δεύτερες εκλογές 2023 της 25ης Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα, Τρίτη (30/5) η Διακομματική Επιτροπή, με θέμα την εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Αναλυτικότερα, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και η εν λόγω επιτροπή συγκροτήθηκε τη Δευτέρα (29/5), με σχετική απόφαση της υπουργού Εσωτερικών.

Στην Επιτροπή μετέχει η υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού, ως πρόεδρος, την οποία αναπληρώνει σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, σύμφωνα με την παρ. 1στ του προοιμίου της παρούσας, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Η Επιτροπή έχει αποφασιστική αρμοδιότητα και έργο της είναι η εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, για τις οποίες δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 4648/2019, ο έλεγχος συγκεκριμένων αιτήσεων κατόπιν αιτήματος μέλους ή μελών της Επιτροπής, καθώς και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των αιτήσεων που έγιναν αποδεκτές κατά την παρ. 3 του ως άνω άρθρου.

Έργο της Γραμματείας της Επιτροπής είναι η προετοιμασία των εισηγήσεων, η λήψη και διαβίβαση των αιτήσεων, η τήρηση πρακτικών, η αρχειοθέτηση και ταξινόμηση όλων των εγγράφων της Επιτροπής καθώς και κάθε άλλη απαιτούμενη εργασία για την εύρυθμη λειτουργίας της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis