«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου


Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη σερί φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκε ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του άλματος εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

 Αυτό είναι το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τον αθλητή του Γιώργου Πομάσκι, καθώς

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να ξεκίνησε με άκυρη προσπάθεια, όμως στο δεύτερο άλμα κατάφερε να φτάσει τα 8.23μ, ανεβαίνοντας πρώτος στην κατάταξη με αποτέλεσμα να μεταφέρει την πίεση στους αντιπάλους του.

Κανένας δεν μπόρεσε να πλησιάσει την επίδοσή του, όμως ο ίδιος δεν σταμάτησε εκεί και στην τρίτη του προσπάθεια έκανε μια… πτήση στα 8.35μ. σημειώνοντας την δεύτερη καλύτερη του φετινή επίδοση.

Στην τέταρτη προσπάθεια ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 8.52μ. και ξεσήκωσε όλο το στάδιο. Η επίδοση αυτή αποτελεί ρεκόρ αγώνων σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ακόμα μια… επιβεβαίωση ότι ο Έλληνας άλτης ανήκει στην ελίτ του παγκόσμιου στίβου.

Ο Τεντόγλου επέλεξε να αφήσει την 5η και την 6η προσπάθεια, καθώς οι επιδόσεις των αντιπάλων του ήταν τέτοιες που του έδωσαν αυτή την δυνατότητα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr