«Ασημένια» η Κατερίνα Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου


Εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Κατερίνα Στεφανίδη  στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Ακόμη ένα μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, καθώς η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Αυτό είναι το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο που κατακτά στην συγκεκριμένη διοργάνωση μετά το 2014 στην Ζυρίχη και το τέταρτο συνολικά, μαζί με τα δύο συνεχόμενα χρυσά το 2016 στο Άμστερνταμ και το 2018 στο Βερολίνο.

Η Ελληνίδα αθλήτρια έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση από την αρχή του τελικού, καθώς ξεπέρασε τα 4.40μ. και τα 4.55μ. χωρίς να δυσκολευτεί, με την ίδια να χαμογελά μετά από κάθε της προσπάθεια δείχνοντας την ικανοποίησή της.

Στα 4.65μ. η Στεφανίδη πέρασε και πάλι με την πρώτη προσπάθεια, όμως ακούμπησε την πήχη ο οποίος ταλαντεύτηκε αλλά δεν έπεσε από την βάση, με αποτέλεσμα να συνεχίσει τις προσπάθειές της έχοντας κάνει την… απόλυτη εμφάνιση.

Ούτε τα 4.70μ. δεν σταμάτησαν την Ελληνίδα αθλήτρια η οποία έκανε ένα υποδειγματικό άλμα, δηλώνοντας «παρούσα» στην μάχη των μεταλλίων. Μόνο μία προσπάθεια χρειάστηκε (ξανά), καθώς η πέρασε τα 4.75μ. και έδειχνε πως είχε βρει ρυθμό με αποτέλεσμα τα άλματά της να είναι εξαιρετικά.

Η προσπάθεια της Στεφανίδη στα 4.75μ. :

Ο πήχης ανέβηκε στα 4.80μ. με την Στεφανίδη να τον ρίχνει και σε συνδυασμό με το επιτυχημένο άλμα της Φινλανδής Μούτο, επέλεξε να «απαντήσει» με ένα άλμα στα 4.85μ. (αφήνοντας τα 4.80μ.).

Όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4.85μ. με αποτέλεσμα να τερματίσει στην δεύτερη θέση, πίσω μόνο από την Μούτο.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό της Στεφανίδη βρέθηκε ο «χρυσός» άλτης, Μίλτος Τεντόγλου, μαζί με άλλα μέλη της Ελληνικής αποστολής προκειμένου να στηρίξουν την κορυφαία αθλήτρια.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr