ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για ΟΑΕΔ: Ούτε διαγραφές ούτε ΜΑΤ, ενίσχυση των ανέργων


Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με το θέμα της μείωσης της ανεργίας.

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής ανέφερε το θέμα της μείωσης της ανεργίας, και τόνισε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει διάλογο με τους εργαζομένους, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να προσφέρει κίνητρα και ευκαιρίες στους ανέργους.

Αναλυτικότερα: «Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει την στατιστική μείωση της ανεργίας δια των διαγραφών εγγεγραμμένων στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Προφανώς θεωρεί ότι όποιος έκανε μισό ημερομίσθιο τον προηγούμενο μήνα θα πρέπει να θεωρείται… απασχολήσιμος.

Και όταν το εγχείρημα σκοντάφτει στην απεργία των εργαζομένων, καταφεύγει στο Πρωτοδικείο προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη η απεργία.

Στο τέλος επιστρατεύει και τις δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των εργαζόμενων που διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Ούτε οι διαγραφές ούτε, πολύ περισσότερο, η «προσφορά» 300 ευρώ στον άνεργο μετά την συμπλήρωση… 5 ετών εγγραφής στον ΟΑΕΔ, αποτελούν διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει διάλογο με τους εργαζομένους. Κυρίως, δε, επιβάλλεται να προσφέρει κίνητρα και ευκαιρίες στους ανέργους. Απαιτείται να ενισχυθεί και να επιμηκυνθεί χρονικά το επίδομα ανεργίας. Ειδικά μέσα στην ακραία ακρίβεια που ζουν οι οικογένειες».

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis