Οικονόμου για τουρκική προκλητικότητα: Θα αντιδράσουμε με αποφασιστικοτητα και ψυχραιμία


Παρά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ν’ αντιδράσει με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θ’ αντιδράσει με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία στις τουρκικές προκλήσεις.

«Η Αθήνα θα αντιδράσει με αποφασιστικοτητα και ψυχραιμία όπως πάντα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «η όξυνση από πλευράς της Τουρκίας αντανακλά την έντονη ενόχληση της Άγκυρας για την αναβάθμιση της Ελλάδας».

Επίσης, ανέφερε ότι «η χώρα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση» και πως «παρακολουθεί προσεκτικά όσα γίνονται». Υπογράμμισε δε ότι «η χώρα έχει προχωρήσει σε ισχυρές συμμαχίες και έχει υπογράψει σημαντικές διμερείς συμφωνίες» και σημείωσε ότι η Ελλάδα παραμένει παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

Ενεργειακή και οικονομική κρίση

«Η κυβέρνηση παραμένει δίπλα στον πολίτη και γι’ αυτό εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε όχι μόνο εμείς ως χώρα αλλά και άλλα κράτη στην ΕΕ, κάτι που είχε να συμβεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», επεσήμανε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα μέτρα και παρεμβάσεις που έχει προχωρήσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι «μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 43 δισ. στην αγορά και άλλα 3 δισ. για την ενεργειακή κρίση».

Τόνισε δε ότι «όλες οι μειώσεις φόρων έχουν μόνιμο χαρακτήρα».

Επίσης, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση προχωρά με σώφρονα και λελογισμένη πολιτική τηρώντας δημοσιονομική ισορροπία ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη της χώρας», καθώς -όπως είπε – «οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία είναι σε πολύ θετικό επίπεδο».

«Οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Ερωτηθείς για τα σενάρια των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως το έχει εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε ότι «ο εκλογικός νόμος δεν πρόκειται να αλλάξει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis