ΝΔ κατά Τζανακόπουλου για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: Υποστηρίζει τους μπαχαλάκηδες


Ευθεία επίθεση κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα όσα είπε σήμερα ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, στην ΕΡΤ, για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

«Η υποστήριξη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις παραβατικές ομάδες που επιχειρούν να διαλύσουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά κλιμακώνεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια βάζει στο «στόχαστρό» της τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για τα όσα είπε το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

«Ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος σήμερα στην ΕΡΤ ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στοχοποιεί τον Πρύτανη του ΑΠΘ και την Αστυνομία, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος εκείνων που βανδάλισαν τον χώρο που προοριζόταν για βιβλιοθήκη και που από χθες έχουν μετατρέψει το Πανεπιστήμιο σε πεδίο μάχης», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει τους μπαχαλάκηδες λέγοντας ότι “προκλήθηκαν” από τον Πρύτανη του ΑΠΘ. Πως προκλήθηκαν; Από την προοπτική δημιουργίας βιβλιοθήκης! Προφανώς για τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, τα πανεπιστήμια αντί για βιβλιοθήκες, θα πρέπει να έχουν χώρους με στυλιάρια και μολότοφ».

Καταλήγοντας η Πειραιώς αναφέρει: «Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται όπως μια περιθωριακή ομάδα, αυτό είναι επικίνδυνο για τα Πανεπιστήμια, τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και διδασκόντων».

Τι είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Ο πρύτανης του Αριστοτελείου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, έχει θέσει ως βασικό στόχο της θητείας του να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία μέσα στο Ίδρυμα, αυτή είναι η βασική του μέριμνα», είπε αρχικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και πρόσθεσε: «Οι εικόνες που είδαμε, να σέρνονται και να χτυπιούνται νέα παιδιά, φοιτητές, από αστυνομικούς οπλισμένους σαν αστακούς, είναι εικόνες ντροπής. Και η ευθύνη ανήκει στον πρύτανη και στην κυβέρνηση. Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο».

«Καλό θα είναι οι πρυτάνεις, οι πολιτικές ηγεσίες και τα ΜΜΕ να μην απαξιώνουν το δημόσιο πανεπιστήμιο. Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι πολύ καλύτερο από αυτό που κατά καιρούς παρουσιάζεται, είναι πολύ αφοσιωμένο στην ακαδημαϊκή γνώση και την έρευνα. Η κυβέρνηση πρέπει να το κατανοήσει αυτό και να αφήσει τα αντιασφυξιογόνα έξω από το πανεπιστήμιο», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis