Κρίνεται η καλοκαιρινή επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ


Νέες δηλώσεις για ένα δεύτερο έκτακτο επίδομα 200 ευρώ, που μάλλον απομακρύνεται για το καλοκαίρι. «Φρένο» από Σταϊκούρα.

Τρόπους οικονομικής στήριξης που θα «σβήσουν» τη φωτιά των ανατιμήσεων αναζητά το υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, να χαμηλώνει τον πήχη για πιθανό έκτακτο επίδομα 200 ευρώ που έρχεται μέσα στο καλοκαίρι.

Εδώ και μέρες, το iEidiseis έχει γράψει ότι το κυβερνητικό επιτελείο αναζητεί δημοσιονομικό περιθώριο για τη νέα «επιταγή ακρίβειας» που θα δοθεί στους πιο ευάλωτους με το μοντέλο που δόθηκε το «Δώρο Πάσχα» τον περασμένο Απρίλιο. Πρόθεση είναι να δοθούν τα έξτρα χρήματα μέσα στον Ιούλιο, όμως το κατά πόσο αυτό είναι δυνατό, θα κριθεί μέσα στον Ιούλιο.

«Σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα για οποιαδήποτε άλλη παροχή», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χορήγησης επιταγής ακρίβειας.

Όπως εξήγησε, «θέλει μεγάλη προσοχή και διορατικότητα στο πώς εξαντλείται ένας δημοσιονομικός χώρος», επισήμανε όμως, ότι, εκτιμάται πως μελλοντικά θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις.

Το ποιες θα είναι αυτές, σύμφωνα με τον ίδιο, θα εξαρτηθεί από τη συγκυρία. Εάν τελικά και εξασφαλιστεί ο δημοσιονομικός χώρος, αλλά και αποφασιστεί να μοιραστούν ξανά έκτακτα επιδόματα, τότε δικαιούχοι θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες, δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άτομα με αναπηρία.

Αντίστροφη μέτρηση για Power Pass

Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στο gov.gr για όλους τους λήγοντες αριθμούς των ΑΦΜ για το Power Pass. Η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ενδεχόμενη παράταση στις αιτήσεις για το Power Pass συζητά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ωστόσο την Πέμπτη (23/06) εμφανίστηκε διστακτικός, καθώς αν δοθεί παράταση για μετά τις 30/06, οπότε και κλείνει η διαδικτυακή πλατφόρμα στο gov.gr, τότε θα καθυστερήσουν να πιστωθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά FM 90,1», o ίδιος ανέφερε: «Θα ήθελα να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Πάντα παρακολουθούμε τη δυναμική των εξελίξεων, προσπαθούμε να μην δίνουμε πολλές παρατάσεις γιατί όσο δίνεις παράταση για να βοηθήσεις τόσο δυσκολεύεις την εκροή πόρων προς όσους έχουν υποβάλει έγκαιρα τα στοιχεία τους».

Τέλος Ιουλίου το Fuel Pass 2

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα ανοίξει στα τέλη Ιουλίου και θα χρειαστούν κάποιες μέρες μέχρι να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς, ή να ενεργοποιηθεί η ψηφιακή κάρτα στο κινητό. Η διαδικασία θα είναι η ίδια, ανάλογα με τους λήγοντες του ΑΦΜ, κάτι που θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο αρκετούς δικαιούχους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis