Κουτσούμπας για ΑΠΘ: Χρησιμοποιείτε παλιά και γνωστά πια «κόλπα» συκοφάντησης και έντασης


Στα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ στάθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Γιατρός για Όλους», ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ιδιαίτερη αναφορά στα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για σχέδια έντασης της καταστολής στα Πανεπιστήμια.

«Όσο και αν επιδιώκετε να καλλιεργήσετε τον φόβο δεν θα τα καταφέρετε κύριοι της κυβέρνησης! Κι ας χρησιμοποιείτε παλιά και γνωστά πια “κόλπα” συκοφάντησης και έντασης ακόμα και μέσα στα Πανεπιστήμια, στους χώρους δηλαδή που πρέπει οι φοιτητές, τα παιδιά μας να μορφώνονται, να συναναστρέφονται, να συζητούν συλλογικά και να αγωνίζονται για να βελτιώσουν το παρόν και το μέλλον τους» τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο σχέδιο εξελίχθηκε και χθες στο ΑΠΘ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με την εισβολή πάνοπλων αστυνομικών που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης σε εσωτερικούς χώρους αξιοποιώντας στημένα σκηνικά από ομάδες που δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές και τους αγώνες τους.   

«Αλήθεια, θα τοποθετηθεί κάποιος, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με σειρά βίντεο που τουλάχιστον προκαλούν πολλά ερωτηματικά και ταυτόχρονα την οργή και αγανάκτηση όσων το έχουν δει, για τη δράση “ενός κυρίου – μπροστινού” των δυνάμεων των ΜΑΤ που “πρώτα τις προκαλεί” δήθεν και μετά “περιθάλπεται” απ’ αυτές και φυγαδεύεται ανενόχλητος;» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε: «Κράτος ή παρακράτος; Φυσιολογικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ανοιχτή γραμμή και σχέδιο, ανάμεσα σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες και προβοκατόρικες ομάδες που παρουσιάζονται ως φοιτητές», τονίζοντας, παράλληλα, πως «την άλλη βδομάδα, που διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές θα πάρετε το μήνυμα καθαρά! Οι φοιτητές, δυναμώνοντας τους Φοιτητικούς τους Συλλόγους, θα “κουρελιάσουν” τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών τους».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως το ΚΚΕ απορρίπτει  στο σύνολο του το νομοσχέδιο.

«Δεν πρόκειται για τίποτα άλλο, από μία ακόμη επέκταση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, ενταγμένες στην πολιτική βαθύτερης εμπορευματοποίησης της Υγείας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν το σύνολο των άρθρων του νομοσχεδίου, αφορούν “τροπολογίες” των «μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που και αυτές, στην ουσία τους, αποτελούσαν τροπολογίες της «μεταρρύθμισης» της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και “πάει λέγοντας”».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis