Θεοδωρικάκος για επεισόδια στο ΑΠΘ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την τεχνητή όξυνση και την κάλυψη των μπαχαλάκηδων


«Θα περίμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι δεν είναι πρόοδος να καταστρέφονται βιβλιοθήκες στα πανεπιστήμια, δεν είναι πρόοδος να καίγονται βιβλία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την κάλυψη των μπαχαλάκηδων είπε στη Βουλή ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή από τις αστυνομικές δυνάμεις. «Συρόμενος από ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του, επιλέγει την τεχνητή όξυνση και την κάλυψη των μπαχαλάκηδων» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αστυνομία βρίσκεται στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει τη κατασκευή της βιβλιοθήκης που έχει αποφασίσει η πρυτανική αρχή. Θα περίμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση να πει ότι όσα είδαμε δεν είναι πρόοδος, να πει ότι δεν είναι πρόοδος να καταστρέφονται βιβλιοθήκες στα πανεπιστήμια. Δεν είναι πρόοδος να καίγονται βιβλία. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Και εσείς τα καλύπτετε με τη στάση και την συμπεριφορά σας» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής που επεξεργάζεται νομοσχέδιο του υπουργείου του.

«Οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι έναντι κινδύνων και προκλήσεων που εκδηλώνονται στη γειτονιά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει – συρόμενος από ότι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του – την τεχνική όξυνση και τους μπαχαλάκηδες που θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια. Δεν θα το επιτρέψουμε» πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

«Η αστυνομία θα παραμείνει στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει την κατασκευή της βιβλιοθήκης που έχει αποφασίσει η Πρυτανική Αρχή», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας πως σήμερα και αύριο «έχουν εξαγγελθεί δράσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες προσπάθειες καταστροφής της βιβλιοθήκης. Είμαστε αποφασισμένοι γιατί αισθανόμαστε ότι έχουμε το δίκαιο και τον ελληνικό λαό με το μέρος μας να το αποτρέψουμε».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου παρέπεμψε στην ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό φοιτητή, προσθέτοντας πως θα ανέμενε και για τον τραυματισμό αστυνομικού ανάλογη ευαισθησία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis