Δένδιας για μνημόνια με Βορεια Μακεδονία: Θα κυρωθούν στον κατάλληλο χρόνο για το εθνικό συμφέρον


Τα μνημόνια συνεργασίας με την Βορεια Μακεδονία θα κυρωθούν από την ελληνική Βουλή τον κατάλληλο χρόνο τόνισε ο Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη.

«Τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία θα κυρωθούν στη Βουλή όταν το εθνικό συμφέρον και το πρόγραμμα της Βουλής το επιτρέψουν, κάθε κυβέρνηση δικαιούται να κρίνει ποιός είναι αυτός ο κατάλληλος χρόνος για το εθνικό συμφέρον» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για τον χρόνο ψήφισης των μνημονίων που συνοδεύουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η ΝΔ και η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες επιφυλάξεις για συγκεκριμένα άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ωστόσο, όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός, η Συμφωνία θα τηρηθεί από την στιγμή που κυρώθηκε από την Βουλή» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι η Βορεια Μακεδονία έχει κάνει φιλικά βήματα και έχει υιοθετήσει το σύνολο των ευρωπαϊκών θέσεων απέναντι στην Τουρκία. Ωστόσο, επεσήμανε πως υπάρχουν ζητήματα με την εφαρμογή της Συμφωνίας ως προς τα σχολικά βιβλία, τα εμπορικά σήματα και την αντιπαραγωγική στάση που τηρεί η αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας ενώ τόνισε πως η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία περιπολεί ήδη στον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας.

Κλείνοντας την απάντησή του, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε πως η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και συνολικά των Βαλκανίων είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Ο Γιώργος Καμινης απο την πλευρά του έκανε λόγο για «κουτοπόνηρη» συμπεριφορά αναφορικά με την καθυστέρηση κύρωσης των μνημονίων.

«Δεν περιποιεί τιμή στη χώρα η κωλυσιεργεία που δείχνει στην ψήφιση των μνημονίων» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως «βοά ο τόπος οτι πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές διατηρούν μεγάλες επιφυλάξεις ως προς την θετική τους ψήφο». Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Γιώργος Καμίνης είπε πως «δεν θέλω να προδικάσω την στάση του δικού μας κόμματος. Ελπίζω ότι θα μπορείτε να στηριχθείτε στις δικές μας ψήφους».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis