«Στοπ» στην αθλήτρια που λιποθύμησε στην πισίνα, έβαλε η Ομοσπονδία Υγρού Στίβου


Η FINA απαγόρευσε στην Ανίτα Άλβαρες, η οποία λιποθύμησε μέσα στο νερό πριν 48 ώρες, να αγωνιστεί θέλοντας να διαφυλάξει την υγεία της.  

Την απόφαση να μην επιτρέψει στην Ανίτα Άλβαρες να αγωνιστεί στον τελικό καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, πήρε η FINA 48 ώρες μετά το περιστατικό λιποθυμίας της μέσα στην πισίνα.

Σημειώνεται ότι η Άλβαρεζ αγωνιζόταν στον τελικό του ελεύθερου σόλο και μόλις ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της, έχασε τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα η προπονήτριά της να βουτήξει στην πισίνα για να την βγάλει από το νερό.

Η αθλήτρια ανάρρωσε και δήλωσε την επιθυμία της να ξαναμπεί στο νερό προκειμένου να συνεχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, όμως η ομοσπονδία εξέτασε την περίπτωσή της και μετά από μια πολύωρη σύσκεψη αποφάσισε να της απαγορεύσει να αγωνιστεί, θέλοντας να διαφυλάξει την υγεία της.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Νωρίτερα σήμερα η FINA συγκάλεσε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν τρεις εκπρόσωποι της Αθλητιατρικής Επιτροπής της FINA, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της FINA, ο γιατρός της ομάδας των ΗΠΑ, ο αρχηγός της ομάδας των ΗΠΑ και ο Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης των ΗΠΑ.

Η συνάντηση κράτησε μία ώρα. Μετά από αυτές τις συζητήσεις, η FINA αποφάσισε ότι η Ανίτα Άλβαρες δεν θα έπρεπε να αγωνιστεί. Η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών πρέπει πάντα να προηγούνται. Ενώ η FINA κατανοεί γιατί αυτή η απόφαση θα ήταν απογοητευτική για την αθλήτρια, ήταν μια απόφαση που ελήφθη με γνώμονα τα συμφέροντά της. Η FINA είναι χαρούμενη που η Ανίτα Άλβαρες έχει ήδη ανακάμψει και ανυπομονεί να την δει ξανά σε αγώνες σύντομα».

{https://www.youtube.com/watch?v=mF3Mhto7iic&t=165s}

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr