Σπανούλης: «Να γεμίσει το γήπεδο με ελκυστικό μπάσκετ – Δεν υπάρχει κάτι που με τρομάζει»


Ο Βασίλης Σπανούλης παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΚΑΕ Περιστέρι, καθώς αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η ΚΑΕ Περιστέρι έκανε την παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας των δυτικών προαστίων, με τον ίδιο να τονίζει ότι πρωταρχικός στόχος είναι να γεμίσει το γήπεδο και αυτό θα γίνει «μόνο αν παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ».

Επίσης η ομάδα γνωστοποίησε και τους συνεργάτες του στον πάγκο της ομάδας, με το προπονητικό επιτελείο να αποτελείται από τους Σάββα Καμπερίδη, Κώστα Χαραλαμπίδη και Ντούσαν Βούκσεβιτς. Γυμναστής της ομάδας θα είναι ο Μίλιαν Νίκολιτς.

{https://twitter.com/peristeribc/status/1542472763377590274}

Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σπανούλης είπε:

«Ευχαριστώ τον κ. Κότση και τον κ. Πολέμη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου όλες αυτές τις ημέρες και στο κοινό πλάνο γι’ αυτή τη διετία που θα είμαστε μαζί. Ευχαριστώ και τον Γιώργο Πανταζόπουλο για όλες αυτές τις ημέρες γιατί μίλησα μαζί του περισσότερο από τη γυναίκα μου. Είναι ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μου, με εξιτάρει και νιώθω καλά με αυτό. Κάναμε ωραίες συζητήσεις με τους ανθρώπους του Περιστερίου και καταλήξαμε ότι μας ταιριάζει πολύ αυτό το όραμα.

Πρώτος στόχος είναι να γεμίσει το γήπεδο, θα γίνει μόνο αν παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ που θα φέρει παιδιά και κόσμο όχι μόνο από τον Δήμο Περιστερίου και από όλη την Αθήνα. Να έχουμε μπασκετική ταυτότητα και μπασκετική κουλτούρα που θα αρέσει σε όλους.

Είμαι ένας άνθρωπος που δεν πετάει στα σύννεφα. Θέλω να ξεκινάω σωστά και να πηγαίνω βήμα-βήμα. Το Περιστέρι είναι τεράστια ομάδα, έχει μπασκετική κουλτούρα και εξαιρετικές ακαδημίες. Αγαπάει το μπάσκετ. Έχουμε κοινή γραμμή και θα πορευθούμε μαζί. Ο κόσμος είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι, αυτή θα είναι επιτυχία, να γεμίσει το γήπεδο, να δούμε ξανά κόσμο στο Περιστέρι. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά, αυτό είναι το σημαντικότερο, η αφοσίωση, η πειθαρχία, ο σεβασμός, να ξεπερνάμε καθημερινά τα όρια που θα βάζουμε στους εαυτούς μας. Εύχομαι να έχουμε μια όμορφη χρονιά πάνω απ’ όλα με υγεία.

Έχω σκοτώσει τον παίκτη μέσα μου από την ημέρα που σταμάτησα να φοράω τα παπούτσια μου. Δεν έχω κανένα απωθημένο, ήμουν ευλογημένος, έχω ξεκουραστεί, έχω περάσει χρόνο με την οικογένειά μου. Πολλά γύριζαν στο μυαλό μου, το timing ήταν καλό για να ξεκινήσω κάτι νέο. Έχω πάρει πολλά από πολλούς προπονητές, είχα την ευλογία να έχω τους δύο καλύτερους του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τους καλύτερους, εξαιρετικούς Έλληνες. Ξέρω τι μου ταιριάζει και τι όχι και σίγουρα έχω και τη δική μου φιλοσοφία. Είμαι της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης, της ειλικρίνειας που είναι πολύ σημαντική για τις σχέσεις σε μία ομάδα.

Δεν υπάρχει κάτι που με τρομάζει, ίσα ίσα το αντίθετο. Θέλω να έχει υγεία η οικογένειά μου και όλος ο κόσμος. Στο μπάσκετ πραγματικά δεν με τρομάζει κάτι, όποιος έχει μεράκι και θέληση για να δουλέψει σκληρά, έχει πολλά θετικά μαζί του. Αν δεν έχεις σκοτώσει τον παίκτη μέσα σου και νομίζεις ότι οι παίκτες σου μπορούν να κάνουν αυτά που έκανες εσύ, τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τον προπονητή. Το πιο σημαντικό είναι να διδάσκεις και να εμπνέεις, να δείχνεις το σωστό για το καλό της ομάδας. Πιστεύω πως είμαι περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι απαγορευτικό να μιλάμε για λάβαρα, θα έχουμε 10 νέους παίκτες, είναι όλα νέα στην ομάδα. Καλύτερα να μη βάζουμε τέτοιες ταμπέλες που μπορούν να κάνουν κακό σε μια ομάδα που τώρα φτιάχνεται. Καταλαβαίνω την ανυπομονησία και την λαχτάρα, όμως πρέπει να πάμε βήμα βήμα, να είμαστε ταπεινοί και να γεμίσουμε το γήπεδο. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος και στη συνέχεια θα βάζουμε νέους μικρότερους.

Έχω αποδείξει σαν άνθρωπος και στην οικογένειά μου αν μπορώ να διαχειριστώ κρίσεις. Αντίθετα, θα πω ότι είμαι ανοιχτόμυαλος και επικοινωνιακός, χρειάζεται ανθρώπους δίπλα σου, συνεργάτες και άλλα μυαλά για να πουν την άποψή τους. Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο είναι το πως θα χτίσουμε την ομάδα και να βοηθήσουμε τους παίκτες να δεχθούν την φιλοσοφία μας.

Επίσης, τα παιδιά πρέπει να αποφασίζουν και όχι οι γονείς, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση. Αν τα παιδιά μου θέλουν να έρθουν στο Περιστέρι, ας έρθουν. Έβλεπα την ταινία του Γιάννη και μέσα στην ταινία έλεγε ότι Γιάννης και Θανάσης έκαναν μιάμιση ώρα για να φτάσουν για προπόνηση στον Φιλαθλητικό».

Δείτε το βίντεο:

{https://youtu.be/kx92S7yVXCk}Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr