Οργισμένοι φίλαθλοι ενάντια στην UEFA – «Καταστρέφετε το οδόσφαιρο»


Φίλαθλοι στράφηκαν ενάντια στην UEFA καθώς υποστηρίζουν ότι θέλει να δημιουργήσει μία διαφορετική… μορφή της ευρωπαϊκής Super League, με την αναθεώρηση του Champions League.

Ενάντια στην UEFA στράφηκαν ορισμένοι οπαδοί από την Αγγλία, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προσπαθεί να επιστρέψει στην «αξιωμένη ιδέα της ευρωπαϊκής Super League» με τα σχέδιά της να ανανεώσει το Champions League.

Σημειώνεται ότι πέρυσι ανακοινώθηκαν τα πλάνα για την ευρωπαϊκή Super League με 12 ομάδες, όμως όλοι οι σύλλογοι εκτός από τρεις (Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα) αποχώρησαν μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες.

Την ίδια περίοδο, η UEFA αποκάλυψε τα σχέδια για ένα… ανανεωμένο Champions League 36 ομάδων, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Η «νέα» διοργάνωση θα αυξήσει τον αριθμό των αγώνων της φάσης των ομίλων από έξι σε 10 και θα κρατήσει δύο θέσεις πρόκρισης για να επιτρέψει στους συλλόγους να συμμετέχουν βάσει ιστορικών ευρωπαϊκών επιδόσεων αντί για τα εγχώρια επιτεύγματα. Αυτό φάνηκε να μην αρέσει στους φιλάθλους.

Η καρδιά του παιχνιδιού

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα λάβει την τελική απόφαση για τα σχέδια στις 10 Μαΐου, αλλά το Premier League Network της Ένωσης Υποστηρικτών του Ποδοσφαίρου (FSA) είπε ότι το προτεινόμενο τουρνουά των 36 ομάδων θα καταστρέψει το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Είμαστε ενωμένοι σε αντίθεση με τις προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του Champions League που αποτελούν μια απόπειρα επιστροφής στην… απαξιωμένη ιδέα μιας ευρωπαϊκής Super League», αναφέρεται στην ανακοίνωση του FSA Premier League Network.

«Πέρυσι, ήταν οι ομάδες υποστηρικτών μας που ενώθηκαν για να αναγκάσουν την κατάρρευση της ευρωπαϊκής Super League. Εκείνη την εποχή, η UEFA μας είπε ότι οι οπαδοί ήταν η καρδιά του παιχνιδιού και υποσχέθηκε ότι οι απόψεις των φιλάθλων θα ήταν στο επίκεντρο για να αποφασίσουν τι θα ακολουθούσε.

Έτσι, με μεγάλη απογοήτευση αντιμετωπίζουμε τώρα την προοπτική αλλαγών στο Τσάμπιονς Λιγκ που θα σημαίνει ότι θα διεξαχθούν πολλά ακόμη παιχνίδια ομίλων και η είσοδος για ορισμένους συλλόγους θα βασίζεται σε ένα ιστορικό πενταετίας», συμπληρώνεται.

Τέλος τόνισαν ότι: «Αυτές οι προτάσεις απλώς θα διευρύνουν το χάσμα μεταξύ των πλούσιων συλλόγων και των υπολοίπων, καταστρέφοντας ταυτόχρονα τα προγράμματα των εγχώριων πρωταθλημάτων, με την προσδοκία ότι οι οπαδοί θα θυσιάσουν ακόμη περισσότερο χρόνο και χρήμα παρακολουθώντας ανούσια ομαδικά παιχνίδια».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr